|

Roma artık evde var

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 29. haftasında Roma, konuk ettiği Napoli’yi 1-0 yenerek evinde aylar sonra galip geldi.

Yeni Şafak
15:53 - 4/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:58 - 4/04/2015 Cumartesi
AA

Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve yaklaşık 35 bin taraftarın izlediği karşılaşmayı hakem Nicola Rizzoli yönetti. Mücadelenin 25. dakikasında ev sahibi takımın organize gelişen atağında topla ceza sahası içinde buluşan Miralem Pjanic, düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.



İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarıda iki takım da karşılıklı net pozisyonlara girmesine rağmen maçta başka gol olmadı. Ligde ikinci sırada bulunan Roma, puanını 56'ya yükselterek, lider Juventus ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 11'e düşürdü. Napoli ise 5. sıraya geriledi.



Bu sonuçla Roma, ligde 4 ay aranın ardından evinde yeniden galibiyet alarak taraftarını sevindirdi. Sarı-kırmızılı takım, son olarak sahasında 30 Kasım 2014'te oynanan Inter maçını 4-2 kazanmıştı.



Bu arada, bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Roma kalecisi Morgan De Sanctis maç içinde yaptığı kritik kurtarışlarla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.



#İtalya Birinci Futbol Ligi
#Roma
#Napoli
9 yıl önce