|

Romalı Cengiz imzayı attı

15 milyon Euro karşılığında Başakşehir'den Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder, İtalyan ekibine resmi imzayı attı. 20 yaşındaki yıldız, “Hedefim hemen ilk 11'e girmek" derken, Roma'nın Sportif Direktörü Monchi, “Cengiz'in muhteşem teknik yetenekleri var” diyerek genç futbolcuya övgü yağdırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:30 - 17/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Romalı Cengiz imzayı attı
​Romalı Cengiz imzayı attı

İtalya Serie A takımlarından Roma, milli futbolcu Cengiz Ünder ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. İtalyan kulübünden yapılan açıklamada, "Roma, İstanbul Başakşehir'de forma giyen Cengiz Ünder'i transfer ettiğini memnuniyetle açıklar. Türk futbolcu, kendisini 30 Haziran 2022'ye kadar sarı-kırmızılı takıma bağlayan sözleşmeye imza attı" denildi. Açıklamada, 20 yaşındaki futbolcunun 13,4 milyon Euro net, 1,5 milyon Euro ek bedelle transfer edildiği, Cengiz'in ise yıllık 2.4 milyon Euro alacağı belirtildi. Roma'da 17 numaralı formayı giyecek Cengiz, imza töreninde yaptığı açıklamada, "Roma'da olmaktan çok mutluyum ve burada taraftarlara kendimi gösterecek olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Bütün kalitemi ortaya koyacağım. Hedefim, hemen ilk 11'e girmek ve mümkün olduğunca çabuk katkı sağlamak" dedi. Roma Sportif Direktörü Monchi ise, "Cengiz'in muhteşem teknik yetenekleri var. Takımımıza hızlıca adapte olacağından ve kalitesi, yeteneğiyle kadromuza değerli bir katkı sağlayacağından eminiz" yorumunu yaptı.

MONCHI İKNA ETTİ

Roma, Cengiz'in peşinde Manchester City'nin olması nedeniyle harekete geçti. İtalyan ekibinin Sevilla'dan transfer ettiği Sportif Direktör Monchi, Cengiz'i transfer etmek istediklerinin hem menajerine hem de Başakşehir'e iletti. Yaptığı ilk teklifle Manchester City'den daha fazla ücreti masaya koyan Monchi, ayrıca Cengiz 'i 11'de düşündüklerini belirterek, hem Başakşehir'i hem Cengiz'i hem de menajerini ikna etti. Rakamda anlaşılmasının ardından Cengiz Ünder, Salih Uçan'ın ardından Roma'nın ikinci Türk oyuncusu oldu.


Ülkeme hayırlı olmasını diliyorum

Cengiz Ünder transferiyle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. En büyük hedefinin iyi bir birey, iyi bir vatandaş ve iyi bir futbolcu olabilmek olduğunu söyleyen Cengiz, şu ifadeleri kullandı; “Henüz 20 yaşında, futbol hayatımdaki bu yeni sayfanın her şeyden önce ülkeme hayırlı olmasını diliyorum. Giderken başta ailem olmak üzere, Başakşehir camiasına, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'a, emeği geçen tüm hocalarıma, desteklerini benden esirgemeyen tüm futbolseverlere en içten teşekkürlerimi sunmak isterim.”

#Cengiz Ünder
#Roma
#Başakşehir
7 yıl önce