|

Romalı Salih

Roma'da basına tanıtılan Salih Uçan, 'dikine pasları ve takım arkadaşlarına pozisyon hazırlama' özelliklerini öne çıkan yönleri olarak aktardı. Salih, Roma-Lazio derbisiyle ilgili soruya G.Saray üzerinden cevap verdi

.
00:00 - 18/07/2014 Cuma
Güncelleme: 00:04 - 18/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Romalı Salih
Romalı Salih

Fenerbahçe'den iki yıllığına Roma'ya kiralanan Salih Uçan, dün İtalyan ekibi tarafından basına tanıtıldı. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Salih, 'Fenerbahçe ile iyi bir performans gösterim. Roma Sportif Direktörü Walter Sabatini beni kadroda görmek istedi ve bunu başardı' dedi. Roma'da birçok kaliteli orta sahayla oynama fırsatı bulacağını kaydeden genç yıldız, 'Ben de bir orta saha oyuncusuyum fakat farklı pozisyonlarda oynayabilecek yeteneklere sahibim. Bu benim için yeni bir macera ve Roma'yı yukarı taşımaya yardımcı olmak için çok çalışacağım' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE G.SARAY'A KARŞI OYNADIM

Salih, basın mensuplarından gelen Roma-Lazio derbisi ile ilgili soruya 'Her yerde sert derbiler var. Türkiye'de Galatasaray'a karşı mücadele ettim' cevabını verdi. 'Dikine paslarım ve takım arkadaşlarıma pozisyon hazırlama özelliğim en öne çıkan yönlerim' diyerek kendi özelliklerine değinen Salih, takıma en kısa sürede uyum sağlamaya çalışacağını dile getirdi. Kendisini Roma'ya getirmek için çok uğraşan teknik direktör Rudi Garcia ve Sportif Direktör Walter Sabatini'ye teşekkür eden Salih, neden 48 numaralı formayı tercih ettiğini İtalyan gazetecilere de açıkladı: '48 numarayı giyiyorum. Çünkü memleketimin plaka numarası'

Meireles Zenit'e Topal CSKA'ya

Fenerbahçe'nin orta sahadaki iki yıldızı Raul Meireles ve Mehmet Topal'a Rusya'dan iki kulübün talip olduğu ileri sürüldü. Rus basınında çıkan haberlerde Zenit St. Petersburg'un sarı-lacivertli kulüp ile 2016 yılında sözleşmesi sona erecek Meireles'le ilgilendiği ve 10 milyon Euro'luk bonservis bedelini ödemeye hazır olduğu iddia edildi. CSKA Moskova'nın listesinde ise Milan'dan Nigel de Jong, Lazio'dan Lucas Biglia, ile birlikte F.Bahçe'den de Mehmet Topal bulunuyor.

Oğuz Mataracı altyapıdan Avrupa'ya!

F.Bahçe'nin altyapısından yetişen, 2. Lig ekibi Turgutluspor'da kiralık oynayan Oğuz Mataracı, Avusturya 1. Lig ekibi Lask Linz'e transfer oldu. Altyapıdan Avrupa'ya transfer olan ilk isim olan Mataracı, 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Diego 10 Numara

F.Bahçe'nin savunma oyuncusu Michal Kadlec, yeni transfer Diego Ribas'dan övgüyle bahsetti. Geçen sezon bazı maçlarda gol yollarında sorun yaşadıklarını ifade eden Kadlec, Diego'nun 10 numara ihtiyaçlarını karşılayacağını savundu. Brezilyalı yıldız ile Werder Bremen'deyken karşı karşıya oynadıklarını dile getiren Çek yıldız, 'Diego'nun pasıyla Mesut Özil bize gol atmıştı ve maçı 1-0 kaybetmiştik. Diego asist ve gol atma özelliği olan, tekniği ve kalitesi yüksek, zeki bir oyuncu' dedi.

Volkan'dan tartışılacak söz 6. yıldıza koşuyoruz

F.Bahçe kaptanı Volkan Demirel, Topuk Yaylası'ndaki basın toplantısında bu sezonki şampiyonluk için ilginç bir yorumda bulundu. Müzelerinde 28 şampiyonluk bulunduğunu belirten Volkan, '4. yıldız vurgusu yapılıyor. Ancak 1959'dan öncekini de sayarsak 19 değil, 28 şampiyonluğumuz var. 6. yıldıza doğru gidiyoruz' dedi. Volkan, kariyerine Roma'da devam eden genç Salih Uçan için 'Büyük bir yıldız olacak' yorumunu yaptı.


10 yıl önce