|

Romero ve Kane yakın takipte

Galatasaray, İtalyan ekibi Juventus’un 18 yaşındaki oyuncusu Moise Kane ve Brezilya’nın Corinthians takımında oynayan 26 yaşıdaki Angel Romero ile görüşmelere başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 الجمعة
Güncelleme: 04:36 - 13/07/2018 الجمعة
Yeni Şafak
Moise Kane
Moise Kane

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray’da, yönetim de bir taraftan transfer çalışmalarına devam ediyor. Bu sezon bir kaç kulvarda birden mücadele edecek olan sarı-kırmızılılar alternatfli bir kadro için ince eleyip sık dokuyor. Önceliklerini forvet hattına veren transfer komutesi radarına Juventus’ta forma giyen Moise Kane ve Corinthians’ta oynayan Angel Romero’yu aldı. UEFA Finansal Fair-play kriterleri nedeniyle genç, bonservissiz ya da kiralık olarak oyuncu arayışı içinde olan Galatasaray, aradığı futbolcuyu İtalyan ekibi Juventus’ta buldu. Geçtiğimiz sezonu Hellas Verona’da kiralık olarak geçiren Kane, bir yılda değerini 10 kat katlamıştı. 1.5 milyon Euro’luk piyasa değeriyle Verona’ya kiralanan genç santrafor 12 milyon Euro’luk değer ile geri döndü. 2020 yılına kadar Torino ekibiyle sözleşmesi bulunan Fildişi asıllı İtalyan futbolcuyu bir yıllığına kiralamak isteyen Galatasaray’ın en büyük kozu Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olması. Oyuncusunun Derler Ligi’nde oynayan bir takımda forma giyerek pişmesini isteyen Juvenstus da bu transfere sıcak bakıyor. Kane, geçen sezon Verona formasıyla çıktığı 20 maçta 4 gol attı.

ALTERNATİF PARAGUAYLI

Galatasaray’da transfer konusunuda bu gelişmeler yaşanırken, bir iddiada Brezilya basınından geldi. Sarı-kırmızılılar’ın bir süredir Corinthinas’ta forma giyen 26 yaşındaki Paraugaylı forvet Angel Romero için devreye girdiği öne sürüldü. İspanyol ekibi Real Sociedad’ın kadrosuna katmak için görüştüğü Romero için teknik ekibin ısrarcı olması nedeniyle yönetimin atağa geçtiği öne sürüldü. Brezilya basınına yansıyan haberlere göre, Romero için önümüzdeki günlerde Real Sociedad ile sarı-kırmızılı takım arasında sıkı bir yarış olacağı yazıldı. 1992 doğumlu Angel Romero, 2013 yılında Cerro Porteno takımından yetiştikten sonra Corinthians’a 1sezon sonra transfer oldu. 5 sezondur bu takımda forma giyen Angel Romero, 2018 yılında toplamda 38 maçta forma giydi ve 6 gol ile 5 asistlik katkı verdi.

Cimbom ilk maçına çıkıyor

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını İsviçre’nin Zürih kentinde sürdürürken ilk kez sahaya çıkıyor. Sarı-kırmızılı takım, İsviçre Challenge Lig ekiplerinden Wil 1900 ekibiyle bugün Utogrund Stadı’nda saat 16.00’da karşılaşacak. Karşılaşmanın oynanadığı stada güvenlik gerekçesiyle taraftar alınmayacak. GS TV’de maçı canlı olarak yayınlayacak.


Onyekuru kampa katıldı

Galatasaray, Nijeryalı futbolcu Henry Chukwuemeka Onyekuru’yu 1 yıllığına kiraladı. Nijeryalı futbolcu, dün sarı-kırmızılı takımın İsviçre kampına katıldı. Teknik heyet ve futbolcularla çalışan Onyekuru daha sonra takımdan ayrı düz koşu yaptı. Galatasaray’dan yapılan açıklamada, Onyekuru’nun kiralama bedeli olarak Everton’a 800 bin Euro ödeneceği, 21 yaşındaki oyuncuya ise net 1 milyon 200 bin Euro sabit ücret vereceği bildirildi. Sarı-kırmızılı kulübün ayrıca Onyekuru’ya, oynayacağı Süper Lig ve UEFA maçlarında takımın alacağı her bir galibiyet için net 10 bin Euro, oynayacağı Türkiye Kupası müsabakalarında takımın alacağı her bir galibiyet için de net 5 bin Euro ödeyeceği belirtildi. Bu arada Galatasaray’da sözleşmesi sona eren Koray Günter, İtalya’nın Genoa takımıyla sözyeşle imzaladı.

#Galatasaray
#Transfer
٪d سنوات قبل