|

RÖTAR YAPTIK

Ay-Yıldızlı ekibimiz, finallerde ilk golden sonra ilk puanını da İsveç'le golsüz berabere kalarak aldı. Millilerimiz, çeyrek final umutlarını da Belçika maçına bıraktıPuanla tanıştık

.
00:00 - 16/06/2000 Cuma
Güncelleme: 13:35 - 13/05/2014 Salı
Yeni Şafak
RÖTAR YAPTIK
RÖTAR YAPTIK
İSVEÇ'İ GEÇEMEDİK

A Milli Futbol Takımımız, ikinci kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda, İsveç'le 0-0 berabere kalarak tarihinde ilk kez finallerde puanla tanıştı. Grup maçlarına İtalya mağlubiyetiyle başlayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, ikinci maçında İsveç'le berabere kalarak çeyrek finale yükselme umudunu da Belçika maçına bıraktı. Millilerimiz, Belçika maçını kazanıp, İsveç-İtalya maçında İtalya'nın galip gelmesini ya da maçın berabere bitmesini bekleyecek.

Rüştü affettirdi

Ay-Yıldızlı ekibimiz tutuk başladığı maçta 15 dakikadadan sonra oyunda dengiyi kurdu, ilk yarıda Ümit ile yüzde yüz bir gol pozisyonu buldu, ancak değerlendiremedi. İsveç ise zaman zaman etkili olmaya çalıştı, pozisyonlar buldu, kalesinde devleşen Rüştü'yü geçemedi. Ve devre 0-0 sona erdi. İkinci yarıda oyunda daha etkili olan Millilerimiz, sonucu gidicek fırsatları da yakaladı ancak son vuruşlarda başarılı olamadı ve maç 0-0 sona erdi.

STAT: Eindhoven-Philips

HAKEMLER: Dick Joll **, Jaap J.N. Pool **, Emmanuel Zammit **

TÜRKİYE: Rüştü **, Fatih **, Ogün ** (Dk.58 Tugay *) Alpay **, Ümit H (Dk.45 Tayfun **) Okan **, Suat **, Hakan Ünsal **, Mustafa İzzet H (Dk.57 Sergen *,) Hakan Şükür **, Arif **

İSVEÇ: Hedman **, Bjorklund **, Lucic **, Sundgren **, Mild **, Ljungberg **, Alexandersson ** (Dk.63 A. Andersson *,) Mellberg **, Mjallby **, K. Andersson ** (Dk.46 Pettersson *) Larsson ** (Dk. 77 Svensson *)

SARI KARTLAR: Suat- Mjallby

24 yıl önce