|

Rusya Orta Asya Futbol Şampiyonası'na katılmayı reddetti

Rusya Futbol Birliği (RFS) Genel Sekreteri Maksim Mitrofanov, Rusya Milli Futbol Takımı'nın Orta Asya Futbol Federasyonu'nun (CAFA) dostluk turnuvasına katılmayı reddettiğini söyledi. Detaylara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

12:26 - 20/04/2023 Perşembe
DHA
UEFA ve FIFA, Ukrayna'daki askeri operasyon nedeniyle Rus kulüpleri ve Rus Milli Takımlarının uluslararası müsabakalara katılmasını askıya almıştı.
UEFA ve FIFA, Ukrayna'daki askeri operasyon nedeniyle Rus kulüpleri ve Rus Milli Takımlarının uluslararası müsabakalara katılmasını askıya almıştı.

Rusya, Orta Asya Futbol Federasyonu'nun davet ettiği dostluk turnuvasına katılmayı reddettiklerini açıkladı.


Rus Milli Takımı'nın Orta Asya Futbol Federasyonu Şampiyonası'na katılmayacağını ifade eden Mitrofanov, "CAFA'ya resmi yazı gönderdik, arkadaşlarımıza teşekkür ettik. Bir takım organizasyonel sıkıntılarımız var. Bu nedenle reddetmek zorunda kaldık. Oyuncuların üzerinde büyük bir yük olduğu ile ilgili sorular var. Katılmayı istiyorduk. Ancak olmadı" diye konuştu.

Mitrofanov, Rusya'nın hakem seviyesinde turnuvaya katılabileceğine de vurgu yaparken, organizatörlerin hakemlik konusunda Rusya'dan yardım istemesi halinde Rus hakemleri için de turnuvanın önemli bir deneyim olacağını, bu öneriyi değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Mart ayında Tacikistan Futbol Federasyonu (FFT) Basın Sözcüsü Faridun Saliev, Rus A Milli Futbol Takımı'nın Orta Asya Futbol Federasyonu'nun (CAFA) düzenleyeceği şampiyonada yer alacağını bildirmişti. Şampiyona 9-21 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında FIFA ve UEFA tarafından uluslararası spor müsabakalarından men edilen Rusya, Asya Futbol Konfederasyonu'na (AFC) katılmak için görüşmelere başlamıştı. Rusya Futbol Birliği (RFS) Yürütme Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksandr Dyukov, önümüzdeki hafta kulüplerle birlikte Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nden (UEFA) ayrılmayı düşündüklerini bildirdi.

Dyukov, önümüzdeki hafta kulüplerle birlikte video konferans yoluyla UEFA'dan ayrılma seçeneklerini değerlendireceklerini belirtirken, kararın 27 Aralık Salı günü alınabileceği sinyali verdi. 28 Şubat'ta UEFA ve Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA), Ukrayna'daki askeri operasyon nedeniyle Rus kulüpleri ve Rus Milli Takımlarının uluslararası müsabakalara katılmasını askıya almıştı.

Rus Milli Takımı, Katar'daki Dünya Kupası elemelerinden men edilmiş, 2024 Avrupa Şampiyonası eleme aşaması kurasına katılamamıştı.


#Rusya Futbol Federasyonu
#Rusya Milli Takımı
#Rusya
#UEFA
1 yıl önce