|

Rüya bitti

Sarı-lacivertliler, 25’te Gladkiy ile yenen gole 2. yarının başındaki baskılı oyunuyla karşılık vermeye çalıştı; Alves ve Sow ile iki net fırsat da kaçtı. 3 dakika içerisinde yenen iki gol, Şampiyonlar Ligi sahnesini kapattı. F.Bahçe Avrupa’da yoluna Avrupa Ligi Play-Off turundan devam edecek.

Yeni Şafak
04:00 - 6/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 03:47 - 6/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma rüyası Ukrayna'da son buldu. Temsilcimiz, Devler Ligi'nin 3. ön eleme turunda 0-0'ın rövanşında Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'e 3-0 yenilerek elenmenin üzüntüsünü yaşadı.



Sarı-lacivertliler, ilk maçta olduğu gibi rakibine yine pozisyonlar verdi. Pas yapmakta sıkıntı çeken temsilcimiz, çabuk hücuma çıkan rakibi karşısında varlık gösteremedi.. Kaptan Srna'nın önderliğindeki Shakhtar'da Marlos ve Teixeira ile etkili olurken, kalesinde devleşen Pyatov da F.Bahçe'yi eli boş gönderdi.



1. dakikada sağdan ceza sahasına giren Marlos'un şutunda Kjaer'e çarpan top direğin dibinden kornere gitti. 15'te Teixeira'nın vuruşunda kaleci Volkan, soluna giden topu uzanarak kontrol etti. 25. dakikada Srna'nın sağdan ortasına ön direkte bulunan Gladkiy, topu ağlara gönderdi: 1-0. 43'te Meireles'in ortasında penaltı noktasının önünden Sow'un kafa vuruşunda kaleci Pyatov, topu kornere çeldi ve mutlak bir golü önledi.



57. dakikada F.Bahçe üst üste pozisyonlardan yararlanamadı. Nani'nin doğrudan kaleye gönderdiği serbest vuruşa Sow kafasıyla dokundu ama kaleci Pyatov son anda kornere çeldi. Kornerden gelen topta Nani'nin ortasında Alves, topu kafasıyla kale sahasına çevirdi. Bomboş durumdaki Sow ve Kjaer topa hareketlenemeyince sarı-lacivertliler bir golden daha oldu.


65'te hızla hücuma çıkan Shakhtar'da Marlos tek başına ceza sahasına girerken Volkan'ın temasıyla yerde kalınca hakem penaltı noktasını gönderdi. Atışı kullanan Srna topu filelere gönderdi: 2-0. 68'de F.Bahçe'nin kullandığı kornerden sonuç gelmezken Shaktar savunması topu Taison'a aktardı. Bu futbolcunun pasında soldan ceza sahasına giren Teixeira maçın skorunu belirledi: 3-0.



Devler Ligi'ne veda eden temsilcimiz F.Bahçe, bu sonucun ardından yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.



Robin van Persie şoku! Kadrodan çıkarıldı


Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk maçı öncesi Hollandalı yıldız Robin van Persie'nin sakatlığıyla sarsıldı. Takımın fizik durumuna yetişmek için kendisini fazla zorlayan ve baldırında çekme olan yıldız oyuncunun Shakhtar maçı öncesinde ağrıları attı. Son antrenman öncesi kendisini deneyen van Persie, kendisini rahat hissetmeyince teknik direktör Vitor Pereira tarafından 18 kişilik kadroya alınmadı. Hollandalı yıldız, karşılaşmayı tribünden takip etti. Teknik direktör Pereira, van Persie tercihi için “Bir maçta oynatabilmek uğruna oyuncumuzu riske atmak istemedik” dedi. Van Persie, Kadıköy'deki ilk maçta tam hazır olmadığı için yedek başlamış ve maçın 68. dakikasında oyuna dahil olmuştu. Öte yandan, maç öncesi sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayacağı açıklanan Mehmet Topal, 18 kişilik kadroda yer aldı.



Ucuz penaltı!


Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan Fenerbahçe, beraberlik golü için yüklenirken skandal bir penaltı kararıyla sarsıldı. 64. dakikada sağ kanattan Kjaer'i de peşine takarak ceza sahası içine giren Marlos, kaleci Volkan'dan sıyrılmak istedi yerde kaldı. Volkan'ın elleri yerle temas halinde olmasına rağmen hakem Felix Zwayer, penaltı noktasını gösterdi. Srna, penaltıyı gole çevirdi.



Beklenen on bir


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, kadroda sürprize yer vermedi. Kalede yine Volkan'ı oynatan Portekizli teknik adam, Gökhan'ın sakatlığında yerine Şener'i görevlendirdi. Pereira, kadronun aksine sistemde değişikliğe gitti. İlk maçta 4-4-2 dizilişini benimseyen tecrübeli çalıştırıcı, dün Sow'u sola çekti ve 4-1-2-2-1 dizilişiyle mücadeleye başladı. Pereira, ilk maçın ikinci yarısında da zaman zaman buna benzer bir sistem denemişti.



Pereira tribüne gönderildi


Karşılaşmanın 59. dakikasında ilginç bir an yaşandı. İkili mücadelede top F.Bahçe yedek kulübesi önünde dışarı çıkarken teknik direktör Vitor Pereira, topu eline alıp yerde kalan Shakhtar Donetskli oyuncuyu kaldırmaya çalıştı. Shakhtar Donetskli oyuncular Pereira'nın etrafını sararken F.Bahçeli oyuncuların da oraya gelmesiyle ortalık bir anda karıştı. Karşılaşmanın hakemi, Pereira'yı bu arbede sonrası tribüne gönderdi.



Şampiyonlar Ligi'nde dün


Astana (Kaz.) - HJK (Fin.) (0-0): 4-3


Karabağ (Aze.)-Celtic (İsk.) (0-1): 0-0


S.Prag (Çek)-CSKA Moskova (Rus) (2-2): 2-3


BATE (Blr)-Videoton (Mac) (1-1): 1-0


Basel (İsviçre)-Lech Poznan (Pol) (3-1): 1-0


Partizan (Sırb)-S. Bükreş (Rom) (1-1): 4-2


Malmö (İsv)-Salzburg (Avus) (0-2): 3-0


C.Brugge (Bel)-Panathinaikos (Yun) (1-2): 3-0


V.Plzen (Çek C.)-M.Tel Aviv (İsr) (2-1): 0-2


Skenderbeu (Arn)-Milsami (Mol) (2-0): 2-0





#Şampiyonlar Ligi
#fenerbahçe
#Shakhtar Donetsk
9 yıl önce