|

Ryan Babel: Üzerimize terlik bile attılar

Beşiktaş'ın başarılı futbolcusu Ryan Babel, kulüp dergisine verdiği röportajda ilginç bir anısını anlattı.

Yeni Şafak
11:55 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:20 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Ryan Babel Beşiktaş formasıyla bu sezon çıktığı 10 maçta 5 gol atmayı başardı.
Ryan Babel Beşiktaş formasıyla bu sezon çıktığı 10 maçta 5 gol atmayı başardı.

Hollandalı oyuncu Ryan Babel, Beşiktaş Dergisi'ne verdiği röportajda dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Hayvan değiliz saygı bekliyoruz"

Bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Al Ain forması giyen yıldız oyuncu taraftarlarla ilgili şunları söyledi:

  • Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki serüvenim ilginçti. Taraftarın bize tepkisi inanılmazdı. Üzerimize terlik bile attılar, hatta biri benim omzuma geldi, ben de geri fırlattım. Belki profesyonelce değildi ama neticede biz de insanız, hayvan değiliz, saygı bekliyoruz. Nasıl bir futbolcuya tükürme, ayakkabı fırlatma, saldırma hakkını kendilerinde bulabiliyorlar ki? Beşiktaş'ın taraftarı da çok duygusal ve maçlarda üzerimize onlar da müthiş bir baskı kuruyorlar. Ancak nerede duracaklarını çok iyi biliyorlar ve asla bize bir saygısızlık yapmadılar.
"Beşiktaş taraftarı Liverpool taraftarına benziyor"

Futbolculuğun zor bir meslek olduğuna değinen Hollandalı oyuncu, Beşiktaş taraftarını Liverpool taraftarına benzettiğini söyleyerek şunları ekledi:

  • Dışarıdan bakıldığında çok renkli hayatlar gibi gözükse de futbolculuk mesleği aslında çok meşakkatli bir iştir. Futbolcu olmak hakikaten kolay değildir, Beşiktaş olarak bazen haftada iki maç oynadığımız oluyor. Bununla birlikte aynı zamanda çok sıkı antrenmanlar da yapıyoruz. Beşiktaş taraftarını aslında Liverpool taraftarına benzetiyorum; onlar da iyi günde kötü günde takımlarını yalnız bırakmıyorlar. Buna devam etmelerini umut ediyorum. Çünkü en az yüzde yirmi itici bir kuvvet verir taraftar desteği.
#Ryan Babel
#Beşiktaş
7 yıl önce