|

Sabri Ada yolcusu

İngiltere'de Championship'de play-off mücadelesi veren ve gelecek sezon Premier Lig'de yer almayı hedefleyen Sheffield Wednesday, G.Saraylı Sabri Sarıoğlu'nu listeye aldı

Yeni Şafak ve
03:00 - 17/05/2016 mardi
Güncelleme: 03:09 - 17/05/2016 mardi
Yeni Şafak

Galatasaray'da sözleşmesi sezon sonu bitecek isimler arasında yer alan Sabri Sarıoğlu'na İngiltere'den talip çıktı. Premier Lig'in bir altında yer alan Championship'te bu sezon play-off yarı finaline kalan Sheffield Wednesday'in, 31 yaşındaki oyuncuyu istediği öğrenildi. Ülkemizde 2011 yılında Beşiktaş'ta, 2012'de ise o dönemki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Başakşehir'de görev yapan Portekizli teknik direktör Carlos Carvalhal'ın, Sabri'nin gelecek sezon takımında yer almasını planladığı kaydedildi. İngiliz basınında çıkan haberlere göre Carvalhal'ın Türkiye ligini çok yakından tanıdığı için Sabri'nin tecrübesinden yararlanmak istediği bildirildi. Tecrübeli futbolcunun bu sezon G.Saray'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakan İngiliz basını, Carvalhal'ın Sabri'yi kesinlikle istediği ve onun yeteneğinden etkilendiği de ifade edildi.



KUPA FİNALİ BELİRLEYİCİ OLACAK


G.Saray yönetiminin ise yeni sezon planlaması konusunda Türkiye Kupası Finali'nde F.Bahçe ile yapılacak derbi karşılaşmasını beklediği ifade edildi. Eğer, kupa kazanılırsa Sabri'nin takımda tutulmasının planlandığı öğrenildi. Aksi takdirde, takımdaki bütün isimleri satış listesine koymayı ve gelecek teklifleri değerlendirmeyi planlayan yönetimin, Sabri konusunda da kendilerine yapılacak önerileri dikkate almasının beklendiği kaydedildi.



Donk, Akhisar'la temasta


Galatasaray'da bekleneni veremeyen Ryan Donk, Akhisar Belediyespor yolcusu. Sarı-kırmızılı takımın, ligde son oynadığı Akhisar Belediye ile oynadığı maçı tribünde takip eden Hollandalı futbolcunun babası Hank Donk'un, Ege kulübünün yöneticileriyle görüştüğü öğrenildi. G.Saray Başkanı Dursun Özbek ve yönetimi, Donk'u aldıkları fiyat olan 2.5 milyon Euro'dan satmayı planlıyor. Devre arası transfer döneminde Kasımpaşa'dan alınan ve sarı-kırmızılı taraftarların eleştiri odağında bulunan Donk, son dönemde yaptığı hatalarla takımda istenmeyen isimlerin başında geliyor.



5.'lik şansı sürüyor


UEFA'nın verdiği men cezasını bu yıl çekebilmesi için Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanması gereken Galatasaray'da, Süper Lig'in 33. haftası tam istediği şekilde bitti. Akhisar'ı 2-1'lik skorla geçen sarı-kırmızılılar, 5. sıradaki Osmanlıspor'un da Beşiktaş'a yenilmesiyle, puan farkını 1'e indirdi. Ligin son haftasında Galatasaray, evinde Kayseri ile Osmanlıspor ise Akhisar'la karşılaşacak.



İsim çok gelen yok


G.Saray'a teknik direktör adaylarından olumsuz cevaplar gelmeye devam ediyor. Jorge Sampaoli'yi yüksek maliyeti nedeniyle listeden çıkaran yönetimin, yerli olarak düşündüğü Abdullah Avcı da Başakşehir'de devam etme kararı aldı. Başkan Dursun Özbek'in bizzat iletişime geçtiği Lucescu ise “Sevilla maçları geçsin, tekrar konuşuruz” demesine rağmen sarı-kırmızılılara henüz geri dönüş yapmadı. Rudi Garcia konusundaki beklentiler de boşa çıktı. Mali açıdan sıkıntılı günler geçiren G.Saray'da Türkiye Kupası zaferi Jan Olde Riekerink'e yeni sezonda da teknik direktör olarak devam etmesinin kapısını açabilir.






#Sabri Sarıoğlu
#Sheffield Wednesday
#Premier Lig
#Galatasaray
il y a 8 ans