|

Sabri rekora koşuyor!

Galatasaray'da geçirdiği 12 yılda 13 farklı teknik adamla çalışan Sabri Sarıoğlu, Hamzaoğlu'nun gönderilmesiyle bu alanda rekoru elinde bulunduran Javier Zanetti'ye bir adım daha yaklaştı.

Yeni Şafak
12:03 - 19/11/2015 четверг
Güncelleme: 13:19 - 19/11/2015 четверг
Diğer

Dünya futbolunun önemli yıldızlarının büyük kısmı kariyerlerini her zaman farklı dev takımlarda sürdürürken, bazıları da birçok önemli teklife rağmen takımlarında kalmayı tercih ediyor. Bu süper yıldızlar uzun yıllar aynı takımda forma giyerken, birçok farklı hocayla da çalışma imkanı buluyorlar. Manchester United ve Sir Alex Ferguson gibi birkaç istisna örnek dışında, aynı takımda uzun yıllar kalan futbolcuların zaman zaman 10 tane farklı teknik direktörle çalıştıkları bile görülüyor. Ülkemizde de bu örneği uyan hatta Avrupa ve dünyadaki benzerleri arasında birkaç adım öne çıkan bir isim var; Sabri Sarıoğlu…



sporx'te yer alan habere göre; futbol kariyerine Galatasaray altyapısında başlayan Sabri Sarıoğlu, ilk kez A Takım kadrosuna Mircea Lucescu döneminde alınırken, ilk kez A Takım formasıyla maça çıkma şansını 2002/2003 sezonunda Fatih Terim önderliğinde bulmuştu. O günden bu yana zaman zaman tartışılmasına rağmen Galatasaray forması giyen Sabri Sarıoğlu birçok farklı hocayla da çalışma imkanı buldu Galatasaray'ın emektar kaptanlarından olan Sabri, dün ani bir karar ile Hamza Hamzaoğlu'nun görevden alınmasıyla, çalıştığı teknik direktörler arasında bir yenisini daha eklemiş oldu.



13 farklı teknik adamla çalıştı

Mircea Lucescu ile Galatasaray A Takım kariyeri başlayan Sabri Sarıoğlu bugüne kadar sarı-kırmızılı takımda tam 13 farklı teknik adamla, 15 farklı dönemde birlikte çalışma fırsatı buldu. Hamza Hamzaoğlu'nun ardından Galatasaray'a gelecek teknik adam da Sabri'nin çalışacağı 14. yeni teknik direktör olacak. Aynı zamanda ilk A Takım maçına 2003 yılında çıkan Sabri, 12 yılda 13 farklı teknik adamla da çalışmış oldu.



İşte Sabri Sarıoğlu'nun Galatasaray A Takımı'nda çalıştığı teknik adamlar:



1. Mircea Lucescu


2. Fatih Terim


3. Gheorghe Hagi


4. Eric Gerets


5. Karl Heinz Feldkamp


6. Cevat Güler


7. Michael Skibbe


8. Bülent Korkmaz


9. Frank Rijkaard


10. Gheorghe Hagi


11. Bülent Ünder


12. Fatih Terim


13. Roberto Mancini


14. Cesare Prandelli


15. Hamza Hamzaoğlu



Bu dalda rakibi çok az

Sabri Sarıoğlu, bu özelliği ile Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde uzun süredir forma giyen isimlerle kıyaslandığında da bir adım öne çıkıyor. Manchester United örneği Sir Alex Ferguson'dan dolayı istisnalar arasında yer alırken, Real Madrid, Barcelona, Inter, Liverpool, Atletico Madrid, Juventus, Bayern Münih gibi takımlarda Sabri Sarıoğlu'nun sayısını geçen ve yaklaşan isim sayısı da oldukça az…






Rekor Zanetti'de

Sabri Sarıoğlu gibi Avrupa'nın önde gelen takımlarının birinde uzun süreli forma giyen isimler deyince akla gelen ilk futbolcular arasında Javier Zanetti yer alıyor. Talleres ve Banfield kariyerlerinin ardından Javier Zanetti'nin Inter kariyeri başladı. Zanetti futbolu bırakana kadar Inter forması giyerken, bu formayla tam 19 sezon oynadı. Tecrübeli Arjantinli oyuncu 19 sezonda Sabri Sarıoğlu'nu geride bırakırken, tam 17 farklı teknik adamla çalıştı.



Gerarrd'a fark attı

Liverpool'un efsane ismi Steven Gerrard ise Sabri Sarıoğlu'nun aksine, teknik adam gönderme konusunda oldukça düşük bir sayıya sahip. Gerrard, Liverpool formasıyla 17 sezon geçirirken sadece 6 farklı menajerle çalıştı.



Xavi 11 hoca gördü

Barcelona'dan ayrıldıktan sonra Al Sadd'a giden Xavi de uzun yıllar Katalan ekibinde görev yaparken, birçok farklı teknik adamla çalışma fırsatı yakaladı. Ancak Xavi de Steven Gerrard da olduğu gibi sayı olarak Sabri'nin oldukça gerisinde kaldı… Xavi A Takım ile geçirdiği 17 sezonda 11 farklı teknik adamla çalıştı.



Casillas ile eşit durumda

Real Madrid A Takımında 16 sezon forma giyen Casillas da 13 farklı teknik adamla çalışarak Sabri Sarıoğlu ile bu alanda eşit sayıya sahip…



Terry'i bile geride bıraktı

Uzun yıllar aynı takımın formasını giymiş isimler deyince akla gelen bir diğer isim de şüphesiz Chelsea forması giyen John Terry oluyor. Tecrübeli İngiliz oyuncu Chelsea A Takımı ile 18 sezondur forma giyerken, 18 sezonda 12 farklı teknik direktörle çalışma imkanı bularak, Sabri Sarıoğlu'nun 12 sezondaki rakamının gerisinde kaldı.



#sabri sarıoğlu
#galatasaray
#teknik direktör
8 лет назад