|

Sabri'yi oynatmama sebebini açıkladı

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Akhisar Belediyespor galibiyetine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Her 3 puan önemlidir ama gerçekten bugünkü 3 puan bizim adımıza daha büyük önem arz ediyor" dedi. Devre arasında takıma yapılacak takviyeler ve gönderilecek isimler için ise Denizli, "Bu yolda giderken inenler, binenler olacaktır. Futbolun doğasında var" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
19:45 - 20/12/2015 Pazar
Güncelleme: 20:19 - 20/12/2015 Pazar
Yeni Şafak

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 3-2'lik skorla galip ayrıldı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, "3 gün arayla aynı ekiple oynamak bazen avantaj, bazen dezavantaj. Biz bugün bunu avantaja çevirdik. Akhisar bu yıl ligimizin flaş ekiplerinden bir tanesi. Bizim koşullar ne olursa olsun kayıpsız geçmeyi düşündüğümüz bir maç ve öyle de oldu. Her 3 puan önemlidir ama gerçekten bugünkü 3 puan bizim adımıza daha büyük önem arz ediyor. Bugün oyunun tamamında tribünlerimizle beraber hareket etmek bize ayrı bir artı puan getirdi. Zaman zaman biz onları oyuna çektik. Zaman geldi tribünler takımını ateşledi. Daha farklı kazanabileceğimiz bir 90 dakika olabilirdi. Puan kaybı yaşanabilecek bir 90 dakika olarak da değerlendirebiliriz. Önümüzdeki günlerimiz adına 3 puanla geçmek son derece önemli. İlerleyen her dakika bizim lehimize bir zaman dilimi oluşturuyor. Bu zaman dilimlerini de lehimize çevireceğiz. Önümüzdeki haftalar birçok şey değişecek ve daha doğrusu değişmeye devam edecek. Zor gol attık, kolay goller yedik. Kolay attığımız goller de oluyor. Zor golden kastım şu; dönem itibariyle yaşadığımız pozisyonlar bizim için zordur. Bu hataları bizde yapıyoruz. Yediğimiz gollerde bireysel ve pozisyon hatalarımızın olduğunu biliyoruz. Bunları telafi edeceğiz" dedi.



'Sabir hava toplarında etkili değil'

'Sabri Sarıoğlu'na forma şansı vermediniz. Gidecekler listesinde mi yer alıyor?' sorusuna da Denizli, “Benim görevim verdiğim kararlarla futbolcularımın yanında olmak. Onları olumlu, olumsuz etkileyecek her şeyi değerlendiririm. Sabri hava toplarında en becerikli oyuncularımızdan biri değil. Tarık ve Sabri arasında o toplarda çok önemli bir fark yok. Sabri bizim için son derece değerli bir oyuncu. Kullandığım zaman da kullanmadığım zaman da çok değerli" yanıtını verdi.



'2-3 hafta sürecek'

Devre arası için takıma yapılacak takviyelere ilişkin bir soru üzerine çalıştırıcı, “Bu süreçte yapabileceklerimize burada hayata geçirip, devam etmek. Bu süreç içerisinde de emin değilsek daha farklı bir şekilde onu gidermek. Süreç bizim değerlendirmemiz gereken bir süreç. O süreçle ilgili günlerdir çalışıyoruz. Bazı düşüncelerimi iletiyorum. Planlarımın uygulanması için benden üst makamlara düşüncelerimi sunarım. Olumlu yaklaşan bir yönetimimiz var. Takımımızın bütün koşullarını tek tek değerlendirmemiz gerekiyor ve hata yapmamak durumundayız. Sağlıklı bir çalışma yaptığımızı söyleyebilirim. Bunun sonuçlarını da 2-3 hafta sonra mutlaka alacağız" şeklinde konuştu.



'İnenler binenler olacaktır'

Denizli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Takımı yöneten, gözeten insan olarak oyunun ilk ve ikinci yarısında zaman zaman olsa da maç trafiğinde istek olarak, üretme olarak diğer maçların önünde olduğunu söyleyebiliriz. Bu bizim adımıza güzel bir şey. Burada hiçbir şey olmasa da bu kadro kendini yukarıya çeken futbol dakikalarını taraftarlara izlettirecek. Böyle bir tablonun yanında taraftarın da takımın yanında olması iki artıyı bize birden getirdi. Son derece mutluyum. Bu takıma inandığım için burada başladım ve devam ediyorum, devam edeceğiz. Bu yolda giderken inenler, binenler olacaktır. Futbolun doğasında var. Bunlar da yaşanacaktır."



'Transfer mahrem bir şey'

Transferde adı geçen Kasımpaşalı Ryan Donk'un sorulması üzerine ise Denizli, bir takım şeyleri yönetimle paylaştığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Transferin çok mahrem bir şey olduğunu paylaşıyoruz. Transferler ancak imzaya dönüşürse gerçekleşir. Bununla ilgili bir şey söylemem mümkün değil. Bir takım projelerimiz, düşüncelerimiz var. Yönetimimizin çok sağlıklı adımlar attığını biliyorum" diye konuştu.


#Galatasaray
#Mustafa Denizli
#Ryan Donk
#Sabri Sarıoğlu
8 yıl önce