|

Sagiv Jehezkel gitti Eden Karzev için sessizlik sürüyor: Ne bekliyorsunuz?

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor maçında attığı golden sonra işgalci İsrail'e destek mesajı göndermiş ve sonrasında kulübü tarafından kadro dışı bırakılıp sözleşmesinin feshedileceği açıklanmıştı. 28 yaşındaki futbolcu, açılan soruşturma kapsamında ifade vermiş ve ülkesine dönmüştü. Benzer bir eylemi sosyal medya hesabından gerçekleştiren Başakşehirli futbolcu Eden Karzev için ise sessizlik hakim. Kulüp tarafından yazılı savunması istenen oyuncu ile ilgili açıklanmış bir karar yok. Kamuoyu, yaşanan süreci yakından takip ederken Başakşehir'in de Antalyaspor'un gösterdiği tavrı göstermesini bekliyor.

16:51 - 16/01/2024 Salı
Güncelleme: 17:06 - 16/01/2024 Salı
Yeni Şafak
Eden Karzev - Başakşehir
Eden Karzev - Başakşehir

Sagiv Jehezkel, Süper Lig'de oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golden sonra işgalci İsrail'e destek mesaj göndermişti. Sonrasında Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, oyuncunun takımdan uzaklaştırılacağını belirtmiş ve toplum hassasiyetlerinin futbolcunun değerinden daha önemli olduğunu söylemişti. Yaşanan sürecin ardından savcılıkta ifadesi de alınan oyuncu ülkesine geri döndü.

Başakşehir 'Karzev' ile ilgili karar almadı

Kamuoyu, şimdi Başakşehirli futbolcu Eden Karzev'in geleceğini merak ediyor. Jehezkel'in yaptığı eylemin bir benzerini sosyal medya hesabından gerçekleştiren 23 yaşındaki oyuncunun yazılı savunması istenirken Başakşehir Kulübü konuyla ilgili henüz bir yaptırım kararı almış değil.

Karzev de Jehezkel gibi kıvırmaya çalışmış

Kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ, konuyla ilgili olarak, "Karzev, savunmasında 'Ben savaşla değil barışla ilgili ifade kullanmak istedim. Savaş isteyen birisi değilim barış istiyorum, yanlış anlaşıldım, özür dilerim' demiş ve paylaşımını kaldırmış. Savunmasını değerlendirip bir karar alacağız" ifadelerini kullandı.

Futbolseverler, Antalyaspor'un Jehezkel ile ilgili süreçte gösterdiği tavrın Başakşehir tarafından da gösterilmesini istiyor. Kamuoyu, İstanbul kulübünün konuyla ilgili kararını merakla bekliyor.
Eden Karzev ne yapmıştı?

Başakşehir'in İsrailli futbolcusu Karzev, Siyonizm Federasyonu’nun 100 gün içerikli destek mesajını sosyal medya hesabından takipçilerine sunmuştu.





#Başakşehir
#Sagiv Jehezkel
#Eden Karzev
4 ay önce