|

Sahada beni duymuyorsunuz

Özellikle skor 1-1 olduktan sonra yedek kulübesinden takıma sürekli geriye yaslanmama uyarısı yapan Slaven Bilic, "Söylediklerimin tam tersini yaptınız. O anda kafanızı kaldırmayı unutuyorsunuz. Bir kulağınız bende olsun” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:22 - 13/03/2015 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turu ilk maçında deplasmanda Club Brugge’a 2-1 mağlup olurken takımda öne geçmesine rağmen kaybetmenin üzüntüsü yaşanıyor. Özellikle teknik direktör Slaven Bilic, takımın 60. dakikadan sonra yaşadığı düşüşe bir anlam veremezken, maç sonunda soyunma odasında takıma bu yönde eleştirilerde bulundu. İlk yarıdaki futboldan ve ikinci yarının hemen başında oluşturulan baskıdan memnun olan Hırvat teknik adam, golü yedikleri dakikadan sonraki panik hali için takımı fırçaladı. Yedek kulübesinde takıma sesini duyuramamaktan şikayetçi olan Beşiktaş Teknik Direktörü’nün “Son dakikalara girdiğinizde beni duymuyorsunuz” serzenişinde bulunduğu öğrenildi. 

Takımın özellikle geriye yaslanmasından rahatsız olan, maçı kaybettiren unsurun bu olduğunu düşünen Bilic, “Size sürekli geriye yaslanmayın uyarısında bulundum. Ama size sesimi duyuramadım. Bundan sonra bir kulağınız bende olsun. Böyle durumlarda kafanızı kaldırmayı unutuyorsunuz” şeklinde uyarılarına devam etti. 

İstanbul’da turu geçeceğiz

Özellikle öne geçtikleri maçı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olan Beşiktaşlı futbolcular, avantajı az da olsa Club Brugge’a verse de turdan umutlu. Maç sonunda teknik direktör Slaven Bilic’in uyarılarını tek kelime etmeden dinleyen futbolcuların hocalarına “İstanbul’da turu geçeceğimize söz veriyoruz. Club Brugge’u eleyeceğiz. Rövanşta bambaşka bir Beşiktaş sahada olacak” sözünü verdikleri öğrenildi. 


YABANCI KALDILAR

Club Brugge karşısında ilk 11’de yabancılardan sadece Demba Ba ve Opare yer alırken, siyah-beyazlılar, bu sezon Avrupa maçlarında yabancılarını tam kapasite kullanamadı. Sadece Tottenham ve Partizan maçlarında kadroda 6 yabancı oyuncuyu birden oynatan Beşiktaş, diğer maçlarda ise çeşitli nedenlerden dolayı fire verdi.


Guti: Beşiktaş hem ligi hem Avrupa'yı alır

Bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen, ayrı olduğu dönemde bile siyah-beyazlı takımı takip eden Guti, Kartal'ı tur için şanslı görüyor. "İlk maçta yenilmiş olsalar da Club Brugge'ü geçeceklerine inanıyorum" diyen İspanyol yıldız, "Bence Beşiktaş hem Avrupa Ligi'ni hem de ligi kazanabilecek güçte" yorumunu yaptı. 


GÖKHAN TÖRE Avrupa Ligi 11'inde 

Beşiktaş'ın Club Brugge karşısında tek golünü kaydeden Gökhan Töre, UEFA tarafından UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın 11'ine seçildi. 4 savunmacının arasından geçerek şık bir gol atan Gökhan Töre ile birlikte kadroda Sevilla kalecisi Rico, Criscito (Zenit), Iborra (Sevilla), Naldo, De Bruyne, Vierinha (Wolfsburg), Douglas (Dnipro), Mbia (Sevilla), Martens, Higuain (Napoli) yer aldı. 


Belçika'dan direkt Ankara’ya

Süper Lig'de pazartesi günü oynayacağı Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçını Osmanlı Stadı’nda yapacak Beşiktaş, Belçika’dan direkt Ankara’ya geçti. Karşılaşma gününe kadar bu şehirde kalacak siyah-beyazlılar, idman için Gençlerbirliği'nin tesislerini kullanacak. 


NEREDESİN BA BA?

Club Brugge deplasmanında da gol suskunluğunu bozamayan Demba Ba, Avrupa Ligi’ndeki üst üste 4. maçını boş geçti. Bu sezon attığı 8 golle takımın Avrupa kupalarındaki en golcüsü olan Demba Ba, Avrupa'daki son golünü 27 Kasım 2014'te grupta Asteras maçında kaydetmişti. Demba Ba, hasreti 106 güne çıkardı. 


Beşiktaş sürpriz yapabilir

Beşiktaş’ın Club Brugge yenilgisi, Belçika’da takımları için umut ışığı olarak değerlendirildi. Gazeteler, karşılaşmayı manşetlerine taşırken Brugge’un İstanbul’a avantajla gideceğine dikkat çekti. Le Soir gazetesi, “Brugge, İstanbul'da da güzel oynarsa çeyrek finalde” yorumunu yaparken La Derniere Heure, “İstanbul'da zorlu bir mücadele Brugge'u bekliyor. İstanbul rövanşı güzel olacak, Beşiktaş çok şanslı” ifadelerini kullandı. Sport Magazine ise maça “Şimdi gözler 19 Mart'ta İstanbul'da. Beşiktaş, İstanbul'da sürpriz yapabilir” şeklinde yaklaştı. UEFA internet sitesinde ise Club Brugge’un galibiyeti için “Club Brugge az da olsa şanslı” yorumu yapıldı. 


Atiba seferberliği! Rövanşa yetişsin

C.Brugge karşısında özellikle son yarım saatte Atiba’nın eksikliğini hisseden Beşiktaş'ta Kanadalı orta saha için bir seferberlik söz konusu. Hırvat teknik adam, sağlık ekibiyle bir araya gelerek dizinde ödem olan oyuncusunun durumuyla ilgili bilgi aldı. Atiba'yı K.Erciyes maçında riske etmeyecek Bilic, tecrübeli oyuncunun rövanşta sahada olmasını istiyor. 

#Beşiktaş
#UEFA Avrupa Ligi
#Club Brugge
9 yıl önce