|

Sakho'dan Beşiktaş itirafı

Bursaspor'un Senegalli golcüsü Diafra Sakho, West Ham United'da oynadığı dönemde Beşiktaş'la görüştüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
15:26 - 8/03/2019 Cuma
Güncelleme: 16:04 - 8/03/2019 Cuma
DHA
Bursaspor formasıyla ligde 12 maça çıkan Sakho, 2 gol atarken 1 de asist yaptı.
Bursaspor formasıyla ligde 12 maça çıkan Sakho, 2 gol atarken 1 de asist yaptı.

Yeşil-beyazlıların tecrübeli futbolcusu Sakho, kulüp televizyonuna Bursaspor'a geliş süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

29 yaşındaki futbolcu, "Rennes'e ilk gittiğimde oyun tarzı bana uymuyordu. Forvetlerin fazla kullanılmadığı, kanat oyuncuları ve orta sahaya dayalı oyunları vardı. Forvet olarak kale önünde kendimize şans yaratmakta zorlanıyorduk. Başkanla görüştüm, başka bir takıma gitmek istediğimi söyledim. Bursaspor benimle temasa geçtiğinde Stephane Badji'yi aradım. Bana biraz Bursa'dan bahsetti. Samet Aybaba için bilgi almak için de Henri Saivet ile görüştüm. Hücuma dönük orta sahaya ve forvete önem veren bir oyun oynadıklarını gördüm ve kararımı hızlı bir şekilde verdim" diye konuştu.

"İlk golümü Beşiktaş'a atmamın özel bir anlamı var"

Süper Lig'de Bursaspor formasıyla ilk kez Beşiktaş karşısında ter döken ve ilk maçında golle tanışan Sakho, o maça dair, "Türkiye'de ilk golümün Beşiktaş'a karşı olmasının özel bir anlamı var çünkü West Ham'dayken ocak ayında Beşiktaş'ın başkanıyla bir araya gelmiştik. Benimle ve başka bir oyuncuyla görüşmek istedi. O dönem sanırım benimle ilgileniyorlardı. Hatta Bursa'ya geldiğimde bile Beşiktaş'ın bana karşı ilgisi vardı ama sakatlığım, belim gibi konulardan endişeleri vardı. Onlara karşı gol atmak, onlara hala yaşadığımı kanıtlamanın güzel bir yoluydu. Bu yüzden de özel bir anlamı oldu" ifadelerini kullandı.


#Diafra Sakho
#Beşiktaş
#Bursaspor
5 yıl önce