|

Salah'tan Liverpool'a 'Filistin' resti: Takımdan ayrılırım

Liverpool'un Müslüman futbolcusu Muhammed Salah bugünlerde İngiliz kulübüyle restleşme içerisinde. Bunun sebebi ise İngiliz kulübünün Salzburg'ta forma giyen İsrailli futbolcu Dabour ile ilgileniyor olması. Yıldız isim, Filistin üzerindeki hassasiyeti sebebiyle takımda bir İsrailli futbolcu ile forma giymek istemiyor. Salah, bu transferin gerçekleşmesi halinde takımdan ayrılma isteğini şimdiden Liverpool yönetimine iletti.

Yeni Şafak
11:33 - 27/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:11 - 27/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Muhammed Salah, Liverpool yönetimini İsrailli futbolcu transfer etmemesi yönünde uyardı.
Muhammed Salah, Liverpool yönetimini İsrailli futbolcu transfer etmemesi yönünde uyardı.

Liverpool'da forma giyen Muhammed Salah, İsrailli futbolcu Dabour'un İngiliz kulübüne transfer olması halinde takımdan ayrılabileceğini kulüp yönetimine iletti.

Avrupa basınına da yansıyan haberlere göre yıldız futbolcu, Filistin üzerindeki hassasiyetleri sebebiyle Liverpool yönetimine bu transferin takım huzuru açısından iyi olmayacağı yönünde görüş bildirdi. Transferde ısrarcı olunması halinde ise takımdan ayrılabileceğini ifade etti.

  • Salah'ın bu tavrı yeni değil. Müslüman futbolcu 2013 yılında Basel forması giyerken Dabour'un takımı Maccabi Tel-Aviv ile oynamış ve bu maçta ilginç bir an yaşanmıştı. Bütün futbolcular birbirleriyle el sıkışırken Salah, selamını yumrukla vermeyi tercih etmişti. Bu tercih mücadele sonrasında mesaj olarak yorumlanmıştı.
Liverpool'un yıldız oyuncusu geçen sezon 44 gol, ve 14 asistlik performans sergilemişti. "
BBC Yılın Afrikalı Futbolcusu" ödülüne üst üste ikinci kez layık görülen Salah, İngiliz ekibinin en önemli oyuncularından biri konumunda.


#Salah
#Liverpool
#Dabour
5 yıl önce