|

Salazar'da mutlu son

Günlerdir imza atması beklenen Perulu futbolcu, dün nihayet Trabzonspor'la iki yıllık mukaveleyi imzaladı. 2-3 gün içinde Almanya kampına katılacak olan Salazar, Bordo-mavili takımın defansının kilit ismi olacak.

.
00:00 - 5/07/2001 Perşembe
Güncelleme: 10:51 - 15/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Salazar'da mutlu son
Salazar'da mutlu son

13 kez milli oldu

Trabzonspor, Perulu futbolcu Santiago Roberto Salazar Pena ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ahmet Kul ile Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Usta ve Sayman Kenan Atalay'ın katıldığı imza töreninde kendisini 2 yıllığına Bordo-mavili renklere bağlayan imzayı atan Salazar, Peru Ligi takımlarından Sporting Cristal'den transfer edildi. 25 yaşındaki savunma oyuncusunun, 13 kez milli olduğu ve ilk kez yurtdışında oynayacağı bildirildi. İmza sonrası sağlık kontrolünden geçirilen Perulu futbolcunun 2-3 gün içinde Karadeniz ekibinin Almanya kampına katılacağı açıklandı.

Formayı yadırgamayacak

Başkan Yardımcısı Ahmet Kul, yabancı oyunculardan geçmişte ağızlarının çok yandığını vurgulayarak, "Bu yüzden bu sezon çok dikkatli davranıyoruz. Savunmamızda eksik vardı. Bu nedenle Salazar'ı tercih ettik ve savunmamızdaki eksiği giderdik" diye konuştu. Salazar'ın, Peru'da oynadığı takımın da renklerinin Bordo-mavi olduğunu belirten Kul, "Bu nedenle bizde yabancılık çekmeyecek" diye konuştu. Bu arada Trabzonspor, ilk hazırlık maçını bu akşam Alman 2. lig ekiplerinden LR Ahlen ile oynayacak. Saat 20.00'deki maçta Tekelioğlu 4 Brezilyalı ve 1 Belçikalı yeni oyuncuyu deneyecek.


23 yıl önce