|

'Salça kafa' Sommers!

Trabzonspor'da mutlu bir Belçikalı. Henüz 24 yaşında. İlk defa ülkesinin dışına çıkıyor. Sol ayaklı, kızıl saçlı, açık sözlü, yürekten ve kalpten konuşan bir Avrupalı.

Yeni Şafak
00:00 - 18/08/2001 Cumartesi
Güncelleme: 19:02 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Taraftar O'na şimdiden "Salça kafa" ismini taktı bile... "Trabzonspor'a transferim ülkemde büyük yankı uyandırdı" diyerek söze giren Somers, "Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Urbain Braems, Trabzon'dan övgülerle bahsetti. Hiç tereddüt etmeden Trabzonspor'u kabul ettim. Burada herkes futbolla yatıp kalkıyor. Anneler, babalar, çocuklar ve bütün şehir futbol ile iç içe. Trabzon'da futbol adeta bir yemek gibi. Trabzon'daki insanlar, kalpten ve yürekten Trabzonspor'u seviyorlar. Böyle bir yerde futbol oynamak benim için bir şereftir" dedi.



ÖNCE TRABZONSPOR


Yaklaşık iki aydan beri Trabzonspor ile birlikte olduğunu belirten Somers "Her futbolcunun hayalinde ülkesinin milli takımında yer almak vardır. Benim ilk hedefim, Trabzonspor'u başarıdan başarıya koşturmaktır. Trabzonspor ile bu sebepten dolayı 4 yıllık sözleşme yaptım. Kendimi ispatlamalıyım. Henüz yolun başındayım. Futbolda öğreneceğim çok daha çok işler var. Futbolumu göstermeliyim ve kendimi kanıtlamalıyım" dedi.



ÖĞRENMENİN YAŞI YOK


Genç bir yaşta Trabzonspor'u tercih etmesinin kendisi için çok yararlı bir karar olacağına inandığını sözlerine ekleyen Sommers, "Öğrenmenin yaşı ve sınırı yoktur. Türkçe öğrenmeye ve halkın kültürel yapısına ayak uydurmaya çalışıyorum. Trabzonspor olarak çok genç bir ekibiz. Kısa sürede birbirimize iyi kaynaştık. Arkadaşlık bağlarımız kuvvetlendi. Zorluk çekmiyorum" dedi. Trabzonspor'un ligde iyi sonuçlar alacağına inandığını söyleyen Hans Sommers, "Hiçbir maç kolay değildir. Bunu bilmeliyiz. Futbolda, kazanmanın yanı sıra kaybetmek de vardır. Önemli olan lig sonunda mutlu sona ulaşmaktır. Trabzonspor'un 17 yıldan beri şampiyonluğu bir türlü yakalayamadığını da biliyorum. İşimiz kolay değil. Eğer, iyi mücadele edersek, yürekten ve kalpten oynarsak, arzula-nan başarıları yakalayabiliriz" dedi.


#Hans Somers
#Trabzonspor
#Belçika
#Sol bek
23 yıl önce