|

Salih Dursun 'Çakır'lar gitsin

Türk hakemliğini yöneten Cüneyt Çakır'ın yolundan ilerleyen Deniz Ateş Bitnel, sezon başından beri sergilenen oyunu, iyi oynayamayınca maske düştü. Zaten bilinen ahbap-çavuş, baba-oğul ilişkileri, tekrar gündeme geldi; bu sezon en çok Trabzonspor'un canı yandı.

Yeni Şafak ve
08:42 - 23/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Süper Lig'de önceki gün oynanan Galatasaray-Trabzonspor derbisinde Salih Dursun'un, karşılaşmayı katleden hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart, Türk futbolunda yeni bir sayfa açılmasına neden olurken bu hareket, Türk futbol hakemliğinde dönen dolapları da gün yüzüne çıkardı. Zaten bilinen ahbap-çavuş, baba-oğul ilişkileri, şişirilen hakem notları, görmezden gelen gözlemciler, MHK tarafından kayrılan hakemler, Türk futbolunda son dönemde kanayan yara olurken, Galatasaray-Trabzonspor derbisinde Deniz Ateş Bitnel'in skandal yönetimi, biriken yanlışların patlama noktası oldu. Cüneyt Çakır ve baba Serdar Çakır'ın kontrolündeki hakemler, sezon başından beri hakemleri lime lime doğradı; MHK bu duruma göz yumunca Türk futbolu, dünyaya rezil olacak duruma geldi.



Binlerce kırmızı kart




Trabzonsporlu taraftarların önceki gün oynanan Galatasaray maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'e tepkisi devam ediyor. Binlerce taraftar, Trabzon Atatürk Alanı'nda toplanarak ''kırmızı kartlı'' protesto eyleminde bulundu. Ellerinde maşaleler ve kırmızı kartlar bulunan taraftarlar, Atatürk Alanı'nda trafiğe kapalı olan sokakta Merkez Hakem Kurulu ve Galatasaray'da forma giyen eski Trabzonsporlu futbolculardan Umut Bulut ve Selçuk İnan aleyhine slogan atarak yürüdü.



Tecrübesi yok FIFA kokartı var 15 Süper Lig maçıyla kokart




Deniz Ateş Bitnel, Serdar Çakır ve Cüneyt Çakır'ın MHK'deki gücüyle iki yıl önce Süper Lig'de maç yönetmeye başladı. İlk iki sezonda 2'şer, bu sezon Süper Lig'de 11 maçta düdük çaldı. 33 yaşındaki hakem, sadece 15 maçlık Süper Lig tecrübesiyle FIFA kokartını taktı. Bitnel'in üst düzey tecrübesi fazla olmasa da hakemlik basamaklarını hızlı hızlı tırmanması manidardı.



Bitnel için suç duyurusu


Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Fırtına Trabzonspor Taraftarları Derneği üyeleri ve İzmirli bir Trabzonspor taraftarı, hakem Deniz Ateş Bitnel hakkında suç duyurusunda bulundu. Türkiye'yi futboldan soğutma, görevi kötüye kullanma eylemleri, gerekçe olarak gösterildi.



Trabzon yerel basını, Trabzonspor'un Galatasaray'a 2-1 yenildiği karşılaşmada hakem Deniz Ateş Bitnel'in yönetimine sert tepki


gösterdi. Taka gazetesi: "TFF'ye de MHK'ye de hakeme de kırmızı."



İlkhaber: ''Ölüm İlanı, Başımız Sağolsun'' Son Nokta: ''Utanç Gecesi''



Karadeniz gazetesi: ''Kara vicdanına kırmızı kart'' başlıklarını kullandı.



Şampiyonluğu aldılar bir maçı alsalar ne olur!


Trabzon'a dönüşte takım otobüsünün ön kapısından taraftarlara seslenen kaptan Onur Recep Kıvrak, "2011 gibi bir süreç geçirdik.Şampiyonluğu elimizden aldılar, bir maçı alsalar ne olur" dedi.



Utanç gecesi




Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile düzenlediği basın toplantısı nedeniyle takımdan ayrı olarak Trabzon'a dönen Salih Dursun, dün akşam havalimanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Yüzlerce taraftar, Salih Dursun'u omuzlara alarak genç oyuncuyu alandan bu şekilde çıkardı. Salih, burada yaptığı kısa açıklamada, "Gereken cevabı başkanımız verdi. Gerektiği zaman konuşuruz" dedi.



TRABZONSPOR'UN TAM 19 PUANI ÇALINDI


Trabzonspor-Akhisar: 2-2 (3. hafta)


Akhisar Belediye maçında iki hatalı penaltı kararı verildi. Hakem Alper Ulusoy, kaleci Lukac'ın Yusuf Erdoğan'ı düşürmesine 'devam' dedi. Ahmet Cebe, kendini yere attı, bu pozisyona penaltı çaldı. Trabzonspor lehine verilen penaltı kararına göre tartışmalıydı.


Trabzonspor-Galatasaray: 0-1 (5. hafta)


Cüneyt Çakır, Denayer'in ceza alanı içerisinde elle kestiği topta penaltıyı es geçti. Çakır, Semih Kaya'nın Ndoye'yi düşürmesini de görmedi.


Trabzonspor-Torku Konya: 1-2 (7. hafta)


Süleyman Abay, Mustafa Yumlu'nun Rangelov'a ceza sahası dışında yaptığı harekete penaltı verdi. Traore, 21 cm ofsayttan golü attı.


Mersin İY-Trabzonspor: 3-2 (8. hafta)


Bülent Yıldırım, skor 0-0 iken Medjani'nin attığı nizami golü ofsayt gerekçesiyle geçersiz saydı. Yayıncı kuruluşun pierosuna göre Medjani, 11 cm ofsayt değildi.


Trabzonspor-Gaziantepspor: 2-2 (10. hafta)


Çağatay Şahan, Larsson ve Arokoyo'nun ceza alanında elle kestiği pozisyonlarda iki net penaltıyı vermedi. Ayrıca maçta kural hatası yaptığı iddia edildi.


Çaykur Rizespor-Trabzonspor: 3-0 (15. hafta)


Ali Palabıyık, Trabzonspor'un 3 net penaltısını vermedi. Ceza sahası içinde üç kez topa elle müdahale oldu, tamamı es geçildi.


G.Saray-Trabzonspor: 2-1 (22.hafta)


Deniz Ateş Bitnel, Umut Bulut'un ceza sahası içinde kendini yerde bırakmasına şaibeli penaltı verdi, skora etki etti. Çıkardığı 4 kırmızı kartla, maçı katletti.



Çin'de bile gündem Salih Futbol tarihinde yeni bir sayfa




G.Saray-Trabzonspor derbisinde maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösteren Salih Dursun, dünya çapında ses getirdi. Olayın yankıları Çin ve ABD'ye kadar uzandı.


The Sun (İngiltere): "Türk liginde kaos"


BBC (İngilter): "Trabzonsporlu Salih Dursun, hakeme kırmızı kart gösterdi"


Bild (Almanya): "Türkiye de çılgın maç. Oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi ve oyundan atıldı"





Marca (İspanya): “Salih Dursun hakemin kararları ile dalga geçti, kırmızı kart gösterdi.


Sports Illustrated (ABD): "Hakeme kırmızı kart gösteren Trabzonsporlu oyuncu atıldı"


SB Nation (ABD)"Oyuncunun hakeme kırmızı kart göstermesiyle Türk futbol maçı kaosa sürüklendi" CBS Sports (ABD) "Kızgın oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi. Türk futbolu bize uzun süre unutamayacağımız ilginç bir an yaşattı"


Aftonbaldet (İsveç), "Erkan Zengin'in gol attığı maçta kaos çıktı"


Expressen (İsveç) "Erkan kaosun ortasında kaldı. Salih Dursun'un hakeme gösterdiği kırmızı kart tüm maçın önüne geçti"





SVT (İsveç) "Skandal: Zengin'in takım arkadaşı hakemi oyundan attı"


Ifeng Sports (Çin): "Orta hakem kırmızı kart gördü, futbol tarihinde yeni bir sayfa açıldı. Hakem de kartı geri alıp bu futbolcuya tekrar gösterdi"


Sina Sports (Çin): "Şok! Hakem kırmızı kart gördü"



ANADOLU TEK SES


Trabzonspor'un Galatasaray derbisinde maruz kaldığı hakem hatalarından dolayı diğer Anadolu kulüpleri de bordo-mavililere destek çıktı. Bursaspor, Ç.Rize, Ş.Urfa, Balıkesir, Mersin İY, A.Gücü bu takımların başında geldi.



İstifa yok


MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştü; görüşmede Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı da vardı. Zirve sonrası basın toplantısı beklentilerin altında kaldı





Skandal hakem hatalarının yaşandığı Galatasaray-Trabzonspor derbisinin ardından gözler, dün MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in toplantısına çevrildi. Toplantıya Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı da katıldı. Günün ilk saatlerinde MHK'de bir istifa olacağı ihtimali mevcuttu ancak toplantı ilerledikçe bu ihtimali ortadan kalktı. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, zirve sonrası saat 17.00 sıralarında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Deniz Ateş Bitnel'in çok kötü maç yönettiğini kabul eden Mütfüoğlu, "Lafı dolandırmaya gerek yok. Çoğu Trabzonspor aleyhinde olmak üzere hatalı kararlar verildi. Hakem için gerekli yaptırımları uygulayacağız. Üzüntümüz ile kalmayacağız, sorumluluğumuzun farkındayız" ifadelerini kullandı; ne MHK ne de Deniz Ateş Bitnel için istifanın söz konusu olmadığını bildirdi.



HAKEMLERİ BAŞARILI BULUYORUM


Kuddusi Müftüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluyla istişare ettik. Benim arkamda olduklarını ilettiler. Şu an bir sancı yaşıyoruz. Hakem hataları her dönem oluyor. Ben genel olarak hakemleri başarılı buluyorum."


"Biz başarısız bir şekilde maç yöneten hakemlere ceza vermiyoruz, onları dinlendiriyoruz. Deniz Ateş Bitnel de gereken yaptırımı görecektir."


"FIFA kokartının ağırlığı ve kendi üstüne biçtiği rol, Deniz Ateş Bitnel'i etkilemiş olabilir."


"İstifa hiç aklımdan geçmedi. Bahis iddiaları var. Elinde belgesi olan getirsin."



TÜRK HAKEMLİĞİ ADINA ÜZÜLDÜM


"Salih Dursun'un kahraman yapılmasını doğru bulmuyorum. Görüntü hoş değildi. PFDK gerekli cezaları verir. Ben o görüntüyü gördüğümde Türk hakemliği adına üzüldüm."


"Deniz Ateş Bitnel, herkesten daha çok üzgün. Hatalar olacak, sonuca etki edecek hatalar olmaması için elimizden geleni yapacağız. Hakemleri iki gün içerisinde toplayacağız."


"Biz atamada hata yapmadık ama maçta hakem hataları oldu. Bu konuda elimizden bir şey gelmez."


"Yabancı hakemlere olumsuz bakıyorum."



24 Şubat TFF

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yaşanan olaylar nedeniyle yarın 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.



29 Şubat Kulüpler Birliği

Kulüpler Birliği Vakfı ise, 29 Şubat Pazartesi günü hakem hataları konulu toplantı gerçekleştirileceğini duyurdu.







#Süper Lig
#Cüneyt Çakır
#Deniz Ateş Bitnel
#Trabzonspor
#Salih Dursun
#Muharrem Usta
8 yıl önce