|

"Salih Uçan, gerçek bir Premier Lig oyuncusu"

Roma'da 2 sezon kiralık olarak forma giydikten sonra Fenerbahçe'ye dönen Salih Uçan için Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan'dan övgü dlu sözler geldi. Özkan, 'Salih, her an oyunu değiştirebilecek, dikine oynayan, enteresan bir oyuncu' dedi.

Yeni Şafak
12:25 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 09:36 - 7/06/2016 Salı
AA
Salih iki sezon Roma forması giydikten sonra Fenerbahçe'ye dönüyor.
Salih iki sezon Roma forması giydikten sonra Fenerbahçe'ye dönüyor.

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, Fenerbahçe'nin İtalya'nın Roma takımına kiraladığı Salih Uçan'ın, İtalyan futbolunun çok sert olması ve Roma'nın geniş kadrosu nedeniyle bekleneni veremediğini belirtti.



Özkan, yaptığı açıklamada altyapı yatırımlarının ilk ürünü olan Salih'in fantastik bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, "Salih için forvet arkasında hareket serbestliğini sağlayacak bir sistem olması lazım. İtalyan ligleri biraz çatırtılı. Salih o gücü kaldıramadı çünkü oraya çok küçük gitti. Salih'i, Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'a vermiştik, başka hoca olsaydı belki Fenerbahçe'ye de gitmezdi. Aykut hocamız da Salih'e 25-30'ar dakika süre vermiş, Salih de o süreyi iyi değerlendirmişti. Antrenör çok önemli. Roma'da o kadar çok alternatif var ki, antrenör neden Salih için özel bir çaba göstersin. Bence Salih sil baştan yapıyor. Çok şey öğrendi, en azından artık adam oldu. Artık 22 yaşında, yine fantastik futboluyla önemli bir renk olarak aramıza gelecek." diye konuştu.



Salih Uçan'ın Fenerbahçe'de kendini yeniden ispatladıktan sonra İngiltere Premier Lig'de başarılı olabileceğini iddia eden Özkan, "Salih, gerçek bir Premier Lig oyuncusu. Bunu kendine hep söylemişimdir. Çünkü akıllı bir çocuk. Her an oyunu değiştirebilecek, dikine oynayan, enteresan bir oyuncu. Premier Lig güzel futbola daha fazla tolerans gösteren bir lig. Salih'i İngiltere Ligi'ne daha çok yakıştırıyorum." ifadelerini kullandı.









#Fenerbahçe
#Salih Uçan
#Seyit Mehmet Özkan
8 yıl önce