|

Samba Sow

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu açılış karşılaşmasında Fenerbahçe ile Eskişehirspor, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:19 - 15/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

2015-2016 Süper Lig Hasan Doğan Sezonu açılış karşılaşmasında Fenerbahçe ile Eskişehirspor, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelirken gülen taraf sarı-lacivertli ekip oldu: 2-0.



Sezona flaş transferlerle giren Fenerbahçe, Eskişehir ekibi karşısında durgun başlasa da ilk devrenin son dakikalarında toparlandı; uzatma dakikalarında bulduğu iki golle maçı kopardı. Maçın ilk tehlikeli atağı 21. dakikada Eskişehirspor'dan geldi. Toko'nun ortasında Ben Khalifa'nın şutunu Volkan iki hamlede kontrol edebildi. 38. dakikada Lawal ile kontra atağa çıkan kırmızı-siyah ekipte Onur'un vuruşu yine kaleci Volkan'da kaldı. İlk yarı 0-0 bitecek derken 45+1'de sahneye çıkan Senegalli yıldız Moussa Sow sezonun ilk golünü atarken, Hasan Ali'ye de sezonun ilk asisti yazıldı. Sol kanattan Hasan Ali'nin ceza sahasına ortasında Sow'un kafa vuruşuyla Fenerbahçe 1-0 öne geçti. 45+3'te bu sefer sahneye geçen sezonun gol kralı Brezilyalı Jose Fernandao çıktı. Diego'nun pasında hareketlenen Fernandao sert bir şutla kaleci Ali'yi mağlup ederken Fenerbahçe de farkı ikiye çıkardı: 2-0.



Eskişehirspor 10 kişi

Maçın 58. dakikasında Meireles'e sert müdahalede bulunan Causic sarı kart gördü. Gördüğü karttan sonra hakeme tepki olarak topu yeren vuran 23 yaşındaki genç oyuncu, ikinci sarı karttan kırmızı görerek Eskişehirspor'u 10 kişi bıraktı. Maçın devamında iki takımda gol atamazken, sezonun ilk karşılaşmasında Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrılarak sezona 3 puanla başladı.



Mehmet Topal ve Uygar'a moral


Geçtiğimiz günlerde Sancaktepe'de idman çıkışı özel aracına silahlı saldırı yapılan Mehmet Topal ve genç oyuncu Uygar'a F.Bahçe taraftarları büyük destek verdi. Tribünler, "Sana bunu yapanlar hesap verecek. Hepimiz ölelim, Mehmet Topal yaşasın" diye tempo tuttu.



Volkan Şen'den 3 yıllık imza


Fenerbahçe, geride kalan sezonda Bursaspor'da forma giyen milli futbolcu Volkan Şen ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. 28 yaşındaki oyuncu, sarı-lacivertli kulübün Fernandao, Şener Özbayraklı ve Ozan Tufan'dan sonra bu sezon Bursaspor'dan transfer ettiği 4. oyuncu oldu. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, orta sahada görev yapan 28 yaşındaki futbolcunun yeni sezonda sarı-lacivertli formayı giyeceği belirtilerek, "Volkan Şen'e Fenerbahçe ailesine 'hoş geldin' diyor, 'çubuklu' ile birlikte nice başarılar, zaferler ve şampiyonluklar dolu yıllar diliyoruz" denildi.











#Fenerbahçe
#eskişehirspor
#süperlig
9 yıl önce