|

Şampiyon motosikletçilerin madalya ve kupaları Mehmetçik'e

Türkiye Motosiklet Federasyonu, geçen yıl yarışlarda dereceye giren motosikletçilere madalya ve kupa yerine sertifika ile Türk bayrağı takdim etti. Madalya ve kupa yapımında kullanılacak paranın TSKGV'ye bağışlanacağı açıklandı

Yeni Şafak
09:06 - 11/02/2018 Pazar
Güncelleme: 09:24 - 11/02/2018 Pazar
AA
TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar.
TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından 2017 yılında düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporcu ve kulüplere, sertifika ile Türk bayrağı verildi. TMF'nin geçen yılki yarışlarda dereceye giren motosikletçi ve kulüpleri ödüllendirmek üzere organize ettiği 2017 Şampiyonlar Gecesi, İzmir'deki Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Etkinlikte pist, enduro, motokros, süpermoto, drag, sujeti ve ATV branşlarında dereceye giren sporcu ve kulüplere, kupa ve madalya yerine sertifika ile Türk bayrağı takdim edildi. Gecede, 69 kategoride dereceye giren 210 sporcu ve kulüp ödüllendirildi.

TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, yaptığı konuşmada, Türkiye'ye içinden geçtiği süreçte destek olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek, ödül töreninde diğerlerinden farklı olarak madalya veya kupa vermeyeceklerini söyledi.

Uçar, madalya ve kupaya harcanacak parayı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına (TSKGV) bağışlamayı düşündüklerini aktardı. Dünya Motokros Şampiyonası'nı tekrar Türkiye'ye kazandırdıkları için çok mutlu olduklarına değinen Uçar şu ifadeleri kullandı:

  • "2018 ve 2019 yılı için kontrat imzaladık. Bu, Türkiye için çok büyük bir başarı. 2017'de elde edemediğimiz başarılara 2018'de ulaşacağız."
Kenan Sofuoğlu: "2018'de şampiyon olursam bırakacağım"

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da Dünya Motokros Şampiyonası'nın Türkiye'ye gelmesinde Afyonkarahisar Belediyesinin büyük emeği olduğunu belirtti. Sporcuların daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Kenan Sofuoğlu şu ifadeleri kullandı:

  • "Daha önce 'Şampiyon olursam bırakacağım.' demiştim. Cumhurbaşkanımız da böyle istemişti. 2018'de hedefimiz bu. Eğer şampiyon olursam bırakacağım."

#Kenan Sofuoğlu
#Türkiye Motosiklet Federasyonu
6 yıl önce