|

Şampiyona "Hint takımı"

Dünya Supersport şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, gelecek sezon MSD RN Kawasaki Racing Team adına yarışacak.

Aa
00:00 - 20/10/2012 Cumartesi
Güncelleme: 11:54 - 20/10/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Şampiyona "Hint takımı"
Şampiyona "Hint takımı"

Bu sezon 3'ncü Dünya Supersport şampiyonluğunu ilan eden Sofuoğlu, takımı Kawasaki Lorenzini ile yollarını ayırdı. Sofuoğlu, gelecek sezon Hindistan destekli MSD RN Kawasaki Racing Team ile pistlerde yarışacak. Sofuoğlu'nun takım arkadaşı, şampiyonayı dördüncü bitiren Fransız pilot Fabien Foret olacak. Foret, Kawasaki Intermoto Step adına yarıştığı bu sezon, iki yarışı birinci sırada bitirmişti. Fransız pilotun Dünya Supersport Şampiyonası'nın 15 ayağında birinciliği bulunuyor.

Kawasaki takımının bir parçası olmaktan mutlu olduğunu belirten Kenan Sofuoğlu, ''Umarım gelecekte iyi bir birlikteliğe sahip oluruz. Fabien Foret ile Kawasaki projesinin bir parçası olmak çok iyi. Aynı takımda olmaktan mutluluk duyuyorum ve güçlü bir ekip olacağımıza inanıyorum'' dedi.

Fabien Foret de yeni bir ekiple yola çıkmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, ''Takımıma en iyi sonuçları getirebilmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Takım arkadaşlarımla zaten geçmişe dayanan iyi bir ilişkim var. Kawasaki'nin güçlü aracıyla yarışmak benim için büyük bir şans'' diye konuştu.

MSD RN Racing Team'in patronu Amit Sandill ise Sofuoğlu ve Foret'i takımlarına dahil etmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, iki sporcunun da Hindistan'da motosiklet sporunun gelişmesi için faydalı olacaklarını belirtti. Sandill, Hintli gençlerin bu spora özenmeleri açısından Sofuoğlu ve Foret'in öncü olacaklarına inandığını söyledi.

Takımın kış testleriyle ilgili detaylı bilgi Kawasaki tarafından daha sonra açıklanacak.


12 yıl önce