|

Şampiyonluğun geleceğine inanıyorum

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Portekiz yarışı öncesi hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki, kalan 4 yarışta da bu performansı devam ettirebilirsem kariyerimin en zor şampiyonluğuna ulaşacağım" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:46 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu
​Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu

Milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 17 Eylül Pazar günü Portekiz'de yapılacak yarışı kazanarak liderliği, daha sonraki 3 etapta ise iyi performans göstererek 6. şampiyonluğu hedefliyor. Portekiz'de gerçekleştirilecek yarış öncesi hazırlıklarını Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, adını taşıyan pistte sürdüren Sofuoğlu, sezon başında antrenmanda kaza yaptığını ve elinde kırık oluştuğunu anımsattı. Bu sebeple ilk 3 yarıştan puan çıkartamadığını ve bu sezon şampiyonluk şansının zora girdiğini düşündüğünü belirten milli sporcumuz, üst üste gelen başarılı sonuçlarla puan farkını bire kadar düşürdüğünü kaydetti.

ARTIK HATA LÜKSÜMÜZ YOK

Milli motosikletçimiz, şampiyonluğun kritik bir durumda olduğunu vurgulayarak, "Hata artık affedilecek türden değil. İşin doğrusunu söylemek gerekirse, yaşadığımız zorlu süreçten sonra pek şampiyonlukta umudumun olduğuna inanamıyordum ama şu an artık çok büyük bir iddiamız var ve tecrübemizi konuşturarak bu şampiyonluğu almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AVANTAJLI OLAN BİZİZ

Şampiyonada elinden gelen mücadeleyi vereceğini dile getiren Kenan Sofuoğlu, "Nasipte varsa olur, çünkü motor sporlarında hiç ummadığınız şeylerle karşılaşma ihtimaliniz var. Mekanik olarak bir sorun yaşama şansınız ya da rakiplerin yapmış olduğu bir hatadan dolayı yarış dışı kalma şansınız olabilir. Allah'ın izniyle bu zorlu sürecin ardından şampiyonluğun geleceğine inanıyorum. Portekiz pistini seviyorum. Tabii ki rakiplerin de güçlü olduğu bir pist. Derecelere bakıldığı zaman rakiplerimiz birbirine çok yakın. Allah'ın izniyle inanıyorum ki, güçlü olan biziz, avantajlı olan biz olacağız. Puan olarak önde de olsa rakibimle arayı kapattığımız için avantajlı olan biziz. Çünkü arkadan gelen avantajlıdır, bu sezon biz arkadan geldik" diye konuştu.

#Kenan Sofuoğlu
#Portekiz
7 yıl önce