|

Sapara attı umut sürdü

İlk yarı biterken Aatif ile öne geçen Sivas, 76'da Erman ile iki farkı buldu. Uzatmada gelen Trabzonspor golü, 8 Mayıs'taki rövanşın rengini bir anda değiştirdi

.
00:00 - 18/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:47 - 18/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Sapara attı umut sürdü
Sapara attı umut sürdü

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Sivas'ta kozlarını paylaşan Sivasspor-Trabzon-spor mücadelesinde kazanan ev sahibi oldu ancak son saniyede gelen Trabzonspor golü Avni Aker'e bordo-mavili ekibi daha umutlu taşıdı: 2-1. Sapara'nın golü dışında kaleci Tolga'nın kritik kurtarışları da sonuca rövanşa etki eden faktördü. İlk yarı golsüz sona erecek derken Sivasspor, son anlara iki tehlikeli pozisyon sığdırdı; biri gol oldu. 44'te Aatif, birkaç Trabzonsporlu futbolcudan sıyrılarak ceza sahasına doğru sokuldu; uzak mesafeden vuruşu kaleci Tolga'nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0. 45'te Eneramo'nun kafa vuruşunda, kaleci Tolga topu direğin dibinden kornere çeldi.

Son şansı iyi kullandı

Sivasspor, ikinci yarıda da oyuna hükmeden taraftı. 76. dakikada Aatif'in akıl dolu pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Erman, skoru 2-0'a çıkardı. 3. gol 79'da Tolga engeline takıldı. Eneramo uzaklardan beklenmedik bir vuruş çıkardı; Tolga müthiş bir refleksle topu çeldi. 90+3. dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sapara, şık bir vuruşla farkı 1'e indirdi: 2-1.

Giray canını dişine taktı

Ordumaçında rakibiyle çarpışan ve kafasına 6 dikiş atılan Giray, Sivas karşısında bandajla forma giydi. Karşılaşmanın henüz 30. saniyesinde hafif bir sakatlık geçiren Giray, oyuna devam ederken 3. dakikada yine maçı yarıda bırakma tehlikesi yaşadı. Ağır durumuna rağmen mücadele etmeye devam eden tecrübeli futbolcu, sakatlığına aldırmadan hemen hemen her topa müdahale etti.

Sapara: İyi diyebilecek skor

Trabzonspor'un rövanş için umutlarını arttıran müthiş golü kaydeden Marek Sapara, kupanın kendileri için önemli bir hedef olduğunu, bu nedenle son derece önemli bir gol attığını kaydetti. '2-0 yenilmektense1 farklı mağlup olmak daha iyi' diyen yıldız futbolcu, 'Son dakikaya kadar mücadele ettik. Son nefeste de golü bulduk. Sonuç olarak iyi diyebileceğimiz bir skorla ayrılıyoruz' yorumunu yaptı.


11 yıl önce