|

Schalke hem sevindi hem üzüldü

Almanya Profesyonel Futbol Ligi Bundesliga'da Schalke, Ruhr bölgesi derbisinde B.Dortmund'u 2-1 mağlup etti.

Ömer Ejder / Yenisafak.com.tr / Spor
00:00 - 9/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:26 - 9/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Schalke hem sevindi hem üzüldü
Schalke hem sevindi hem üzüldü

Galatasaray'ın hafta içerisinde Şampiyonlar Ligi 2.tur rövanş mücadelesinde karşılaşacağı Schalke 04, Ruhr derbisinde ezeli rakibi B.Dortmund'u 2-1 mağlup etti.

Mücadeleye hızlı başlayan ekip olan ev sahibi Schalke, 12.dakikada Draxler ile 1-0 öne geçti. 35'te bu sefer sahneye çıkan isim, Hollandalı yıldız Huntelaar oldu.

İlk yarıyı 2-0 üstünlükle kapatan Schalke'ye, 59.dakikada Lewandowski ile karşılık veren Dortmund, beraberlik için ümtlendi. Gol sonrasında baskılarını artıran konuk ekip, net fırsatlardan yararlanamadı. Dortmund ataklarını karşılarken, kontra yollarla gol kovalayan ev sahibi ekip Schalke de gol şanslarını değerlendiremedi.

Mücadelede başka gol olmazken, Schalke 04 2-1 sahadan galip ayrılarak, hem ezeli rakibini mağlup etmiş oldu hem de Galatasaray maçı öncesi moral buldu.

Huntelaar'dan kötü haber

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanşında Galatasaray ile oynayacağı karşılaşma öncesinde Borussia Dortmund ile derbi maça çıkan Schalke'nin gol yollarındaki etkili ismi Huntelaar, 54. dakikada hava topu mücadelesinde kendi kalecisiyle çarpıştıktan sonra yerde kaldı ve oyuna devam edemeyerek yerini Finlandiyalı forvet Teemu Pukki'ye bırakmak zorunda kaldı. Sakatlık sonrası oyundan alınan Huntelaar'dan gelen ilk bilgiler, Hollandalı yıldızın sakatlığının ciddi olduğu ve Galatasaray karşısında forme giyemeyebileceği belirtildi.

11 yıl önce