|

Selçuk İnan: Para bile konuşmadan imza attım

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Selçuk İnan, "Birçok takımdan teklif almama ve çok daha fazla paralar görmeme rağmen hiç para konuşmadan Galatasaray'a imza atmıştım. Galatasaray için Avrupa hayalimi iptal ettim" dedi.

Yeni Şafak
11:56 - 13/01/2019 Pazar
Güncelleme: 12:15 - 13/01/2019 Pazar
DHA
33 yaşındaki Selçuk İnan, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 300 maçta 58 gol atarken 62 de asist kaydetti.
33 yaşındaki Selçuk İnan, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 300 maçta 58 gol atarken 62 de asist kaydetti.

Selçuk İnan, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının hazırlıklarını tamamladıkları Antalya kampında açıklamalarda bulundu. Süper Lig'de oynanan 17 haftalık süreçte ligi istedikleri seviyede bitiremediklerini belirten tecrübeli futbolcu, "İlk yarı tam istediğimiz gibi geçmedi. Birçok oyuncumuz sakatlandı veya ceza aldı. Bunun dışında Şampiyonlar Ligi de vardı bunu da farkındaydık aslında. Her şeye rağmen çok kötü bitmedi ama beklentimizin olduğu yerde de bitiremedik doğruyu söylemek gerekirse. Bunun da farkındayız ikinci yarı bunu telafi edeceğimizi düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"Para dahi konuşmadan Galatasaray'a imza attım"

Galatasaray'a olan gönül bağını hiçbir zaman pazarlık konusu dahi etmeyeceğini ifade eden kaptan Selçuk İnan, "Ben Galatasaray için sadece maddi değil her türlü fedakarlığa her zaman razı oldum. Ben buraya 8 sene önce geldiğimde de bu gönül bağını pazarlık konusu etmedim. Mayıs ayında imza attım ve Galatasaray'ı tercih eden bendim. Birçok takımdan teklif olmasına rağmen ve çok daha fazla paralar görmeme rağmen hiç para bile konuşmadan Galatasaray'a imza atmıştım. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Birçok kez bunu belirttim. Bundan sonrada benim Galatasaray'a bağlıyım ve duruşum herhangi bir pazarlığa dahil olmayacak. Bunu gerek yöneticilerimiz, başkanımız ve hocamız herkes bilir. Bu yüzden ileriki dönemde sözleşmeyle ilgili yöneticilerimizin ve camiamızın bana bakışı ne olacak bilmiyorum ama her ne olursa olsun her türlü fedakarlığa, Galatasaray'ın içinde olmaya, kaptanlık yapmaya ve sorumluluk almaya hazırım" şeklinde konuştu.

"Türk oyuncular olarak 'TL' kararına saygı duyarız"

Yeni çıkarılan yasaya göre yerli oyuncuların sözleşmelerinde Türk Lirası kullanılmasına yönetimin aldığı karar doğrultusunda her zaman saygı duyacaklarını aktaran İnan, "Şu an bizimle bu konu görüşülmedi açıkçası hiçbir Türk oyuncuyla bu konu görüşülmedi tabii biz bekliyoruz ama onların bilmiş olduğu bir şey var özellikle biz Türk oyuncular olarak onların almış olduğu her türlü karara saygı duyacağız. Çünkü bu karakter de var takımda ama bunun dışında net şeyler konuşulmadı" diye belirtti.


"Galatasaray için Avrupa hayalimi iptal ettim"

Galatasaray için Avrupa hayalini iptal ettiğini ve bundan asla pişman olmadığını belirten Selçuk İnan, "Birçok hayalimi erteledim Avrupa gibi mesela. Belki de iptal ettim diyebilirim Galatasaray için ama bundan hiç pişman değilim. Her zaman onur duydum, gurur duydum çünkü ben Galatasaraylıyım herkesin bildiği gibi" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray benden ne isterse o olacak"

Oynadığı süre boyunca her zaman tekliflerin olacağını belirten Selçuk İnan, "Mutlaka teklifler olacaktır çünkü birkaç sene daha futbol oynamak istiyorum tabii gönlüm her zaman Galatasaray'dan yana. Daha öncede söyledim Galatasaray benden ne isterse o olacak. Hiçbir pazarlık konusu dahi olmayacak. Bu bir transfer görüşmesi olmayacak bunu herkes biliyor ama ne olursa olsun bir gün Galatasaray'dan ayrılacağız belki de futbolu burada bırakacağım. Takım arkadaşlarımla beraber birçok kupa kazandık. Yanlış hatırlamıyorsam 11 tane kupa kazandık ama bunların hiçbiri benim için önemli değil. Bir gün Galatasaray'dan gittiğimde 'Selçuk diye bir futbolcumuz vardı efendiydi, saygılıydı ve iyi biriydi' demeleri benim için en önemlisi. Yoksa performans iyidir kötüdür bunlar hep değişkendir. Birileri beğenir birileri beğenmez buna hep saygı duydum ama en önemlisi az önce bahsettiğim şey" şeklinde konuştu.

"En büyük şampiyonluk adayı biziz"

Ligde ilk yarıda bazı sıkıntılar yaşadıklarını ve bu zorlukların üstesinden gelebileceklerini belirten tecrübeli futbolcu, "Aslında geçen sene de çok sert geçti. Ligde gerçekten çok iyi takımlar var. Önemli oyuncularımızın gitmesi takım içinde bazı sıkıntılara yol açmış olabilir ama biz bunun üstesinden gelebilecek büyük takımız. Son dönemeçlere alışkın bir takımız. Dediğim gibi bütün zorluklara rağmen bir çok avantajımız var. Fikstür avantajımız var. Gerekli tecrübeye de sahibiz. Son zamanları iyi oynamayı da biliyoruz. Şampiyonluğun ve önemli maçların getirisini de farkındayız. Dolayısıyla yine en büyük şampiyonluk adayı biziz diyebilirim" açıklamasında bulundu.

"Birkaç sene daha futbol oynamak istiyorum"

Futbolu ne zaman bırakacağına henüz bir karar vermediğini ve birkaç sene daha futbol oynamak istediğini aktaran Galatasaray Kaptanı, "Aklımda şu an birkaç sene daha futbol oynamak var ama bir süre veremiyorum çünkü bu hem fiziksel hem de psikolojik bir olay şu an kendimi oynamaya hazır hissediyorum ama ne zaman bırakmayı düşünürüm bilmiyorum. Öyle de bir düşüncem yok şu an" ifadelerini kullandı.

"Futbolu bırakırsam Galatasaray'da görev almak isterim"

Aklında şu anda sadece 22'nci şampiyonluğu kazanmak olduğunu söyleyen Selçuk İnan, "Şu an düşündüğüm tek şey futbolcu olarak Galatasaray'ın başarısı ve 22. şampiyonluğu kazanmak ama bir gün futbolu bırakırsam da Galatasaray'da hocalık veya farklı departmanlarda görev almak isterim ama bunun öncesinde gerekli donanımları yerine getirmek isterim. Bunları tamamladıktan sonra da Galatasaray'da hizmet etmek isterim her zaman" dedi.

#Galatsaray
#Selçuk İnan
5 yıl önce