|

Şenol Güneş'ten Galatasaray eleştirilerine cevap

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, kadroya Galatasaray'dan oyuncu almaması yönündeki eleştirilere, "Yapacak bir şeyimiz yok. Eskiden çok aldık diye eleştiriliyorduk" dedi.

Haber Merkezi
15:07 - 2/09/2019 Pazartesi
Güncelleme: 16:35 - 2/09/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Şenol Güneş merak edilen soruları cevapladı.
Şenol Güneş merak edilen soruları cevapladı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda 7 Eylül'de İstanbul'da Andorra, 10 Eylül'de de deplasmanda Moldova ile karşılaşacak A Milli Takım, bu maçların hazırlıklarına bugün başladı.


Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bir araya gelen ay-yıldızlı ekibimizde teknik direktör Şenol Güneş, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tecrübeli teknik adamın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"10 yılın takımını kuruyoruz"
  • "Avrupa Şampiyonası'na katılmak, Dünya Kupası'na katılmayı kolay hale getirebilir. Çünkü tecrübeli bir takım olacağız. Çalışmalarımızla belki de önümüzdeki 10 yılın takımını kurmuş olacağız. Bilgimiz, birikimimiz, heyecanımız, kalitemiz var."

"Asıl rakibimiz İzlanda"
  • "Ne olursa olsun bizim asıl rakibimiz İzlanda. Yensek veya berabere kalsak çıkma şansımız daha yüksek. Önümüzdeki 3 maç önemli ama öncelik cumartesi. Kağıt üzerinde baktığımızda favori Fransa, sonra biz geliyoruz."

"Okay'ın oynama ihtimali düşük"
  • "Oyuncularımızın bir kısmı bizimle olmayacak. Okay Yokuşlu sakatlığından dolayı oynama ihtimali düşük. Burak, Hasan Ali, Mahmut, Ozan Kabak gibi oyuncularımız zaten yer alamayacak."


"Sol bekte eksiğimiz var"
  • "Defensta bir sorunumuz yok yalnızca sol bekte sayısal olarak eksiğimiz var. Milli Takım şans verme yeri değil ama denememiz de gerekiyor. Stoperde çoğunlukla Kaan Ayhan ve Merih Demiral oynadı. Mert Çetin'i de görmek isteriz."
"Uğurcan önde"
  • "Uğurcan Çakır da Altay Bayındır da iyiydi dün ama kadrodaki kaleciler arasında Uğurcan daha önde. Mert de tecrübeli iyi bir kaleci. Sinan'ın da tecrübesi var. Uğurcan'ın kısa zamandaki yükselişi iyi. Kısa zamanda daha başarılı olacaktır. Oynar mı oynamaz mı bunu zaman gösterecek."

"Galatasaray'dan oyuncu almadık"
  • "Elimizde olan birçok oyuncu yurt dışından geliyor ama daha üretimi tam sağlıklı yapmadık. Günlük başarıları bekleyen bir durumdayız hala. Kulüplerin kasasına çok para girdikçe borç da artıyor. Şu anda hiçbir oyuncu almadık Galatasaray'dan. Futbolcu almadığım için eleştirildim. Emre Taşdemir'i almıştım ama sakatlığından ne zaman çıkacağı da belli değil. Ömer'i alabilirdim belki. Haklı eleştiri ama yapacak bir şey de yok. Eskiden çok aldık diye eleştiriliyorduk."

Yabancı konusu
  • "Yabancı sınırına bir sınır getirmek lazım. Sayının düşmesinde yarar görüyorum. En azından Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Galatasaray'da 2-3 Türk futbolcu izlersek keyif alırız."

Falcao transferi

  • "Marka değeri yüksek oyuncular Türkiye'ye geliyor. Mesela Falcao, önemli olan Türk oyuncuların bu isimlerden ne aldığıdır."


#Şenol Güneş
#A Milli Takım
5 yıl önce