|

Şenol Güneş'ten Negredo açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sarpsborg ile yarın oynanacak maç öncesi basın toplantısı düzenledi. Negredo'nun gidişi hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, "Forvette sayısal fazlalıklarımız vardı. Bir kişi daha giderse yine normal bir durum olacak" dedi. Güneş ayrıca Vagner Love'la ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Yeni Şafak
17:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:43 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Şenol Güneş bu sezon Beşiktaş'ın başında çıktığı 11 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.
Şenol Güneş bu sezon Beşiktaş'ın başında çıktığı 11 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda yarın Norveç ekibi Sarpsborg'u konuk edecek Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş bu maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adamın basın toplantısında öne çıkanlar şöyle;

"3 puan almak istiyoruz"
  • "Grup maçlarına iyi başlayıp iyi bitirip çıkmak istiyoruz, hedefimiz öncelikle bu. Yarın maça iyi başlamak ve iyi, güzel futbol oynamak zorundayız. Rakip 4-4-2'yi iyi oynuyor, oyun disiplinli, kompakt oynuyorlar, iyi de kontraya çıkıyorlar. Bütün bunları düşünerek dikkatli ve sabırlı olarak kendi sahamızda 3 puanı almak istiyoruz."
"Negredo gitme ihtimali olan bir oyuncuydu"
  • "Karakter olarak, insan olarak, oyuncu olarak iyi bir insan iyi bir oyuncu Negredo. Forvette sayısal fazlalıklarımız vardı. Bir kişi daha giderse yine normal bir durum olacak, fazlalık var çünkü. Oyuncu olarak kendisiyle bir sıkıntımız yoktu ama gitme ihtimali olan bir oyuncuydu bunun da nedenlerini biliyorsunuz. Elimizde kalan oyuncular da çok iyi oyuncular. Bir forvet daha alacaksak, ekonomik külfeti her şeyi sarsar diyorum. Başkanla beni karşı karşıya getirmek isteyenler başka şeyler söylüyor. Kalan oyuncuların katkı yapacağını düşünüyorum.

"Rakibin durumuna göre de 11 çıkartmak lazım"
  • "Oynayan oyuncularımızın içerisinde zaman zaman dinlenmesi gerekenler olabilir ama bunu rotasyon olarak algılamak doğru değil. Rakibin durumuna göre de 11 çıkartmak lazım. İsmini duymadığımız takımları düşük olarak görüyoruz. Galatasaray geçen sezon Norveç liginden bir takıma elendi. Bu tip maçları, bu takımlar daha farklı oynuyorlar. Oynanmadan bir maç kazanılmaz."

"İhtiyaç olduğu zaman Babel'i
forvete alabiliriz"

  • "Psikolojik olarak herkesin durumu neyse bizim de öyle, her şeyden etkilenebiliyoruz bunlar günlük değişebilir. Bizimle idmana çıkan oyuncunun takım içerisinde bir sorunu yoktur. Mustafa ve Love, gitmesi gündeme gelen isimlerdi ama aramızdalar. Güven Yalçın UEFA kadrosuna yazılmadı, Atiba da yok. Forvet olarak kullanacağımız isimler var. Pepe'yi düşünürüz, taktik değiştiririz. Mustafa iyi çalışıyordu ama bu sene biraz daha kendini bırakmış gibi hissettim. Ne kadar zamanda döneceğini bilmediğimiz için Atiba'yı listeye yazmadık. Vagner, Mustafa, Güven var forvet olarak. Babel düşünülebilir, Pepe'yi düşünürüz sizlerin de dediği gibi. Taktik değiştirip çok büyük değişiklik yapmış oluruz. Babel zaman zaman forvette düşünülebilecek bir oyuncu ama sol tarafta daha iyi, daha uyumlu bir oyuncu orayı daha çok benimsemiş. Babel'i ihtiyaç olduğu zaman forvete alabiliriz. Eldekileri kullanarak devam edeceğiz. Bütün forvetlerimizin transfer döneminde gitme ihtimali vardı. Teknik olarak bana sorarsanız, bütün bunlar kaldığı zaman hem de yeni oyuncu alsaydık bu sefer ekonomik olarak sıkıntı yaşayacaktık."
"Love'ın üretkenliği yok"
  • "Vagner Love çok iyi çalışıyor ama üretkenliği yok. Gol atmada sıkıntı yaşıyor. Yetenekleri itibariyle üst seviyede bir oyuncu ama bazen futbol böyle bir şey, durağan hale gelebiliyorsunuz.

    Bazen atamadığı için daha fazla deniyor bu kez daha kötü oluyor.Ligde daha önce 30 gol attı ama herhalde kotasını doldurdu orada." (Gülüyor)

"Ljajic oyun içinde daha fazla olmalı"
  • Adem Ljajic ile ilgili yetenekli bir oyuncu. Çalışıyor, oyun görüşü ve top becerisi iyi. Daha çok koşan ve oyun içerisinde olduğu zaman çok daha iyi olacak.

  • "Karius'un hatası yok"
  • Soru:
    Yarın imkanınız olsa Fabri'yi mi, Karius'u mu oynatırdınız?
  • Şenol Güneş:
    Olmayan oyuncunun üzerinden gitmem Karius şu an bizim oyuncumuz. Karius, iki maçta iki gol yedi hatası yok. Gol yemezse en iyi kaleci o olur, Karius'tan bunu bekliyoruz."


#Beşiktaş
#Şenol Güneş
6 yıl önce