|

Serdar'a 12.5 milyon

UEFA'dan Finansal Fair-Play nedeniyle 1 yıl Avrupa'dan men cezası alan Galatasaray'ın Bursaspor'dan aldığı Serdar Aziz için ödeyeceği astronomik ücret, gelir-gider dengelerini değiştirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2016 Pazar
Güncelleme: 02:59 - 26/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

Galatasaray'ın Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Serdar Aziz transferinde ortaya çıkan ekonomik detaylar gelir gider dengelerini değiştirdi. Sarı-kırmızılılar, UEFA tarafından Finansal Fair-Play kurallarına uymadıkları gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası aldı. Mevcut kadrodaki oyunculardan indirime gitmelerini isteyen yönetim, bunu kabul etmeyenlerle yolları ayırmayı bile planlıyordu. Durum böyleyken 25 yaşındaki oyuncu için bütçeden harcanan para tepki çekti. Galatasaray, Serdar Aziz için Bursaspor'a 4.5 milyon Euro bonservis bedelinin yanı sıra Bilal Kısa, Furkan Özçal ve Sercan Yıldırım'ı verdi. Önceki gün yapılan bildirimle oyuncunun maliyeti de kendisini gösterdi. 4 yıllık anlaşmaya varılan oyuncuya her sezon için 2'şer milyon Euro ödeneceği belirtildi.



BERABERLİĞE DE PRİM ALACAK


Serdar Aziz'in galibiyet priminin yanı sıra beraberlik primi alacak olması da dikkat çekti. 25 yaşındaki futbolcu, Süper Lig, UEFA ve Süper Kupa müsabakalarında yer alacağı her maçta elde edilecek galibiyet başına 15 bin Euro, her beraberlik için ise 5 bin Euro kazanacak. Serdar, Türkiye Kupası mücadeleleri galibiyeti için 9 bin Euro, beraberliği için ise 3 bin Euro hak edecek. Primler ise başarılı futbolcuya, ilk 11'de başlaması halinde yüzde 100, sonradan oyuna dahil olması halinde yüzde 50, 18 kişilik kadroda bulunup oyuna girmediği zaman ise yüzde 25 oranında ödenecek. Oyuncu için kulübüne verilecek bonservis bedeli de dahil olmak üzere, Galatasaray'ın kasasından çıkacak nakit para toplam 12.5 milyon Euro olacak.



Taffarel yeniden anlaştı


Galatasaray'da 5 yıldır kaleci antrenörü olarak görev yapan ve sezonun bitmesiyle sözleşmesi sona eren Claudio Taffarel'in geleceği netleşti. Brezilyalı antrenör, Galatasaray ile yeniden anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılılar ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalayan Taffarel, 30 Haziran'da Türkiye'ye gelecek ve çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. 2014 yılından bu yana hem Galatasaray'da hem de Brezilya Milli Takımı'nda görev yapan Taffarel, yeni dönemde de aynı şekilde çalışmayı sürdürecek. Brezilya Milli Takımı'nın formasını 101 kez giyen ve en çok oynayan kaleci olan 50 yaşındaki Taffarel, futbolculuğu döneminde 3 sezon Galatasaray için ter dökmüş ve kazanılan tarihi başarılarda büyük pay sahibi olmuştu.



Telles, Melo'yu bekliyor


Galatasaray'da oynamak istemediğini yönetime yineleyen ve kulüp bulması istenen Alex Telles, Felipe Melo'nun dönmesi halinde Cim-Bom'da kalmak istiyor. Vatandaşı olan Melo ile geçtiğimiz sezon Inter macerasına çıkan ancak başarılı olamayan Telles'in, "Ya başka takıma transfer, ya da Melo'lu Galatasaray" dediği öğrenildi. Brezilyalı oyuncuyu isteyen en ciddi kulübün ise Portekiz ekibi Porto olduğu ve pazarlıkların sürdüğü belirtildi.



Rodallega gün sayıyor


Sarı-kırmızılılar, forvet hattı için düşündüğü Akhisar'ın Kolombiyalı golcüsünün menajerini İstanbul'a çağırdı. Hedef, son pürüzleri de ortadan kaldırarak hafta içinde imzayı attırmak.



Transfere Bursaspor'dan Serdar Aziz'i alarak giren Galatasaray, geçen sezon Akhisar Belediye'de gösterdiği performansla dikkat çeken Hugo Rodallega'yı da kadrosuna katmak istiyor. Sarı-kırmızılı kulüp önümüzdeki hafta içinde golcü oyuncuya imza atttırmayı planlıyor. Galatasaray yönetiminin, Kolombiyalı forvetin menajeri Humberto'yu son detayları görüşmek için İstanbul'a çağırdığı belirtildi. Son pürüzlerin giderilmesinin ardından 30 yaşındaki golcü oyuncunun avukatlarıyla İstanbul'a gelerek imza atması bekleniyor. Geçtiğimiz sezon adından en çok söz ettiren futbolculardan birisi olan Rodallega'nın transferinin, Kolombiyalı oyuncunun Akhisar Belediye ile yaptığı sözleşmede “Oyuncu 1.7 milyon Euro'ya serbest kalır” maddesinden yararlanılarak, 1.8-1.9 milyon Euro aralığında bitirilmesi bekleniyor. Rodallega, geçen sezon çıktığı 37 resmi maçta 21 gol attı.



Sneijder İnter'e dönmek istiyor


G.Saray'ın Hollandalı yıldızı için İtalya'dan çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 32 yaşındaki oyuncunun, İnter Teknik Direktörü Mancini'yi arayarak İnter'e gitmek istediğini söylediği ileri sürüldü.



Galatasaray'ın Hollandalı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder için İtalyan basınından sarı-kırmızılı taraftarların keyfini kaçıracak bir iddia geldi. İtalyan gazeteci Gianluca di Marzio, Galatasaray'da daha önce beraber çalıştığı Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini ile iletişime geçen Sneijder'in tekrar Inter'de forma giyebileceğini söyledi. Hollandalı oyuncunun, İtalyan teknik adamı telefonla arayarak kendisiyle yeniden çalışmak istediğini söylediği belirtildi. Kariyerinde 3.5 sezon boyunca Inter formasını giyen ve Ocak 2013'te İtalyan ekibinden Galatasaray'a gelen Sneijder'in, eski kulübü için maaşında indirime gidebileceği de öne sürülen bilgiler arasında. Sneijder'in talebine rağmen bu transferin gerçekleşme ihtimali çok düşük gösterildi. Buna sebep olarak ise İnter'ini


finansal fair-play kuralları ile yaşadığı sorunlar gereği harcamalarında dikkatli olmak istemesi ve Mancini'nin yeni taktiğinde Sneijder'e yer veremeyecek olması gösterildi. Sneijder'i Hollandalı teknik adam Ronald Koeman'ın çalıştırdığı İngiliz Everton da istemişti.



Riekerink'ten Chedjou'ya veto


Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğuna gelecek sezon da oturması beklenen ve yönetimin transfer konusunda fikir alışverişi yaptığı Jan Olde Riekerink, Kamerunlu stoper Chedjou'nun satılması yönünde rapor verdi. Hollandalı hocanın, 1 sene sözleşmesi kalan oyuncunun şimdi satılmazsa sene sonunda ücretsiz bir şekilde takımdan ayrılacağının altını çizdiği ifade edildi. Riekerink'in, Chedjou'yu son dönemde sakatlıklar yaşaması nedeniyle gelecek sezon planlamasına dahil etmediği öğrenildi.





#Galatasaray
#Serdar Aziz
8 yıl önce