|

Şeref tribününe yatak serecek!

Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de sezonun ilk hafta maçlarının geç saate başlatılmasına bazı kulüp ve taraftar grupları tepki gösterirken, bazıları da olumlu karşıladı. En sert tepkiyi Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav gösterdi.

Yeni Şafak
17:15 - 17/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:37 - 17/08/2015 Pazartesi
AA

Cavcav yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kararından memnun olmadıklarını dile getirerek, "TFF'nin başında olan değerli yönetim kurulu ve başkanı sanki bu ülkeye yabancı gelmiş gibiler. Futbol kulüpleri yönetmiş olan bu insanların, bu muhterem topluluğun almış olduğu kararı tasvip etmek hiç bir şekilde mümkün değil. Maçımızı gece saat 22.00'de oynayacağız. Ankara başkent, saat 23.00'te tüm vasıtalar hizmeti sona erdiriyor. Şu an sattığımız bilet sayısı 50. Biletin fiyatı da 10 lira. 500-600 güvenlik, bir o kadar da bizim güvenliğimiz var" diye konuştu.



'Böyle TFF olmaz'

TFF'nin keyfi davrandığını ileri süren Cavcav, şunları kaydetti: "Böyle bir TFF kesinlikle olmaz. Bunlar kendilerine çeki düzen vermediği takdirde, 38 sene kulüp başkanılığı yapmış ve halen görevi devam ettiren bir kişi olarak tüm futbol camiasının sayın delegelerini toplantıya davet ediyorum. Bizi yönlendirecek bu değerli kurum kendi keyiflerine göre hareket edecekse, o zaman Kulüpler Birliği'nin ve kulüplerin ne fonksiyonu var. Şiddetle kınıyoruz. Utanmasam bu akşam saat 22.00'de maça giderken bir tane yatak, bir tane de yorgan alıp onları şeref tribününe sereceğim ve yatağın içinde maçı seyredeceğim."



Torku Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Baydar da maçların geç saatlerde oynatılmasının seyirci ilgisinin azalmasına neden olduğunu belirtti. Maçların başlama saatlerinin 1-2 saat daha geri alınmasının daha uygun olacağını ifade eden Baydar, "Maçların daha erkene alınması kısmi olarak taraftarı da olumlu etkiler. Bu nedenle maçların daha erkene alınması bizce daha uygun" dedi.



Güney: Taraftarlar açısından daha erken saate alınabilir

Gaziantepspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Güney, Süper Lig'de hemen hemen tüm maçların saat 22.00'de başlamasını doğru bulmadıklarını söyledi. Gaziantep ile Trabzon'daki sıcaklığın aynı olamayacağını ifade eden Güney, bu yüzden maç saati belirlenirken bölgesel hava sıcaklıklarının dikkate alınmasını önerdi.



Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, bu sezon maçların geç başlamasıyla ilgili Akhisar Belediyespor olarak herhangi bir şikayetlerinin olmadığını bildirdi.



Bölükbaşı: Olumlu karşılıyorum

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ise maçların geç saatte başlatılmasını olumlu karşıladığını belirtti. Bölükbaşı, bu kararın hem taraftar hem de futbolcu sağlığı düşünülerek alındığını kaydeden Bölükbaşı, şöyle devam etti:


"Türkiye Futbol Federasyonu'nun maçların başlama saatiyle ilgili kararını olumlu karşılıyorum. Bu havalarda Saat 21.00'den önce oynanacak maçlarda hem tribündeki taraftarların hem de sahadaki oyuncuların zorluk yaşayacakları bir gerçek. Bu sürecin böyle geçilmesi bence doğru. Aşırı sıcakların ardından maçların yine daha önce oynanan saatlere getirileceğini düşünüyorum."



Bursaspor Teksas Taraftar Grubu Lideri Selim Kurtulan, ligin çok sıcak bir dönemde başladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Maçların gece 22.00'de oynanmasına biz hem futbolcular hem de taraftarlar açısından olumlu bakıyoruz. Saat ne kadar geç de olsa en azından hava sıcaklığı bu dilimde biraz daha düşüyor. Bunun son örneğini biz daha 2 gün önce Trabzon'da yaşadık. Nemli ve sıcak bir akşamda oynanan maç, saat 21.00'de başladı. Futbolcular sahada taraftarlar ise tribünde zorlandı. Bunun Antalya, Gaziantep'i de var. O nedenle en azından havalar biraz daha serinleyene kadar maçlar 22.00'de başlasın."



Aktürk: Maçların 22.00'de yapılması çok mantıklı

PTT 1. Lig takımlarından Balıkesirspor'un kulüp başkanı Tuna Aktürk, sıcakların etkisini hissettirdiği bugünlerde maçların 22.00'de yapılmasının mantıklı olduğunu ifade etti.


Saat 22.00-23.00'te bile Balıkesir'de sıcağın çok hissedildiğini vurgulayan Aktürk, "Biz oturduğumuz yerde terledik. Bu sıcakta sahada koşan futbolcuyu düşünmek lazım. Hiç kolay değil. Sağlığı açısından mantıklı saat. Sıcakların etkili olduğu bugünlerde maçların 22.00'de yapılması çok mantıklı" değerlendirmesinde bulundu.



Denizlispor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Ekizler, maçların geç saatlerde başlamasının hem seyirci açısından hem de deplasmana giden takımlar için sorun olduğunu söyledi.



Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Feridun Tankut, maçların başlama saatinin 21.00 olmasının daha uygun olacağını belirtti.



Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un kulüp başkanı Osman Toprak da maçların geç saatte oynanmasını olumlu bulduklarını kaydetti.



Güçlü: 19 ve 21 yaş altı maçlarımızı saat 15.00'te ve saat 17.00'de oynadık

Göztepe Kulübü Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Barış Güçlü ise maçların geç başlamasının hem takımların seyahati hem de taraftarlar açısından sorun olduğunu bildirdi.



Elazığspor'la saat 22.00'de başlaması gereken müsabakayı saat 21.00'e aldırdıklarını kaydeden Güçlü, şöyle konuştu:


"Maçların geç başlaması geçici bir olay. 2 haftadan sonra milli takım arası olacak, daha sonra saatler normale dönecektir. Süper Lig'de ve PTT 1. Lig'de sporcu sağlığı açısından maçlar 21.00'de ve 22.00'de başlıyor. Ancak biz bu hafta 19 ve 21 yaş altı maçlarımızı saat 15.00'te ve saat 17.00'de oynadık."



Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak da maçların saat 22.00'de başlamasının taraftarların ilgisini azalttığını belirterek, "Ancak hava şartları çok sıcak olduğu için federasyon böyle bir karar aldı. Her hale bu haftadan sonra değişebilir. Şu anda futbolcu sağlığı yönünden pek değişmesi taraftarı değilim. Çünkü hava şartları malum" ifadelerini kullandı.



Şanlıurfaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Nihat Kırmızı ise maçlarının geç başlamasının taraftarların ilgisini azalttığını ancak futbolcuların sağlığı açısından saatin uygun olduğunu vurguladı.



'Futbolda oyuncu sağlığı ön planda'

1461 Trabzon Kulübü Başkanı Şaban Bülbül, maçların geç saatte oynanmasından dolayı herhangi bir şikayetlerinin bulunmadığını ifade ederek, "Futbolda oyuncu sağlığı ilk planda geliyor. Dolayısıyla, TFF hava durumuna bakarak ona göre bir maç saati belirliyor. Taraftarlar açısından bu saatlerde maç olması zor olabilir. Ancak futbolcuların sağlıklı ve en iyi verimle oynayabileceği zamanlar bu saatler" diye konuştu.



'Maç geç diye stada gitmedik'

Kayseri Erciyesspor Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Mehmet İncialan, PTT 1. Lig'in açılış maçı Kayseri Erciyesspor-Boluspor karşılaşmasını saat 22.00'de başladığı için stattan izleyemediklerini söyledi. Ulaşım sorunu olduğu için geç saatte maç oynatılmasını eleştiren İncialan, "Saat 20.00 veya 21.00'de de hava serin oluyor, saat 22.00 çok geç. UEFA Şampiyonlar Ligi maçları bile 21.45'te başlıyor bu ise PTT 1. Lig maçı" değerlendirmesinde bulundu.



Güler: Saat 21.00 ile 22.00 arasında çok büyük bir sıcaklık farkı yok

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, akşam saatlerinden itibaren sıcaklılığın düşüşe geçtiğini belirterek, "Akşamdan itibaren sıcaklık kademeli olarak düşüşe geçiyor. Bununla birlikte saat 21.00 ile 22.00 arasında çok büyük bir sıcaklık farkı yok. Ancak maçlarda bir iki derecelik bir rahatlama söz konusu olabilir. Ayrıca nem oranı ve rüzgar gibi faktörler de o anki sıcaklığa etki edebilir" şeklinde görüş belirtti.

#tff
#süper lig
#başlama saati
#ilhan cavcav
9 yıl önce