|

Sergen ilk yenilgisini aldı!

Ziraat Türkiye Kupası 4 Tur maçında 2. Lig ekibi İnegölspor, Gaziantepspor 3-2 yenerek bir üst tura yükseldi. Gaziantepspor'un başına geçtiğinden bu yana ilk mağlubiyetini alan Sergen Yalçın, Beşiktaş'ta futbolculuk kariyerinde çıktığı son maçında da İnegölspor'a karşı mağlubiyet yaşayıp kupaya veda etmişti.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR - CİHAN
00:00 - 4/12/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:11 - 4/12/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Sergen ilk yenilgisini aldı!
Sergen ilk yenilgisini aldı!

Bu sonuçla Sergen Yalçın, Gaziantepspor'un başında ilk yenilgisini alırken Gaziantepspor, Türkiye Kupası'na veda etti.

İnegölspor: 3 - Gaziantepspor: 2

Stat: İnegöl İlçe

Hakemler: Serkan Tokat, Neşet Merdin, Oğuz Terzi

İnegölspor: Ali Türkkan, Kemal Hastürk, Bilal Özdemir, Raif Demir, Berkay Günay, Metin Akan (Dk. 69 Cem Demir), İlker Cihan, Çağdaş Total (Dk. 75 Ercan Göç), Gökhan Güleç (Dk. 85 Alişan Ural), Eray Açıkgöz, Samet Gül

Gaziantepspor: Serdar Kulbilge, Şenol Can, Kecojevic, Orhan Gülle, Sernas (Dk. 54 Cenk Tosun), İbrahim Akın, Kemal Tokak, Ekrem Hayyamdağ, Serdar Özbayraktar (Dk. 46 Turgut Doğan Şahin), Stankevicius, Milevskyi (Dk. 67 Medunjanin)

Goller: Dk. 54 ve Dk. 70 Kemal Hastürk, Dk. 90+1 Raif Demir (İnegölspor), Dk. 68 Cenk Tosun, Dk. 82 Turgut Doğan Şahin (Gaziantepspor)

Sarı kartlar: Dk. 64 İlker Cihan (İnegölspor), Dk. 9 İbrahim Akın, Dk. 18 Orhan Gülle, Dk. 29 Stankevicius, Dk. 90+2 Kemal Tokak (Gaziantepspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

38. dakikada Gaziantepspor atağında Orhan Gülle'nin ara pasıyla ceza alanına giren İbrahim Akın'ın şutunda meşin yuvarlağı, kaleci Ali Türkkan ayaklarıyla kornere çeldi.

53. dakikada İnegölspor atağında Çağdaş Total'ın pasında sağdan ceza sahasına giren Raif Demir, topa sert vurdu. Kaleci Serdar Kulbilge, meşin yuvarlağı son anda çıkardı.

54. dakikada İnegölspor, golü buldu. Sol kanattan kazanılan köşe atışını kullanan Berkay Günay, meşin yuvarlağı arka direğe doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Kemal Hastürk, topu kafayla filelere gönderdi: 1-0.

68. dakikada Gaziantepspor skoru dengeledi. Sağ kanattan korner çizgisine kadar inen Ekrem Hayyamdağ, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Cenk Tosun, yatarak yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 1-1.

70. dakikada İnegölspor bir kez daha öne geçti. Sol kanattan kazanılan korner atışını kullanan Berkay Günay, topu kale alanına gönderdi. Oluşan karambolde Kemal Hastürk, önünde bulduğu topu plase bir vuruşla kaleye gönderdi: 2-1.

82. dakikada Gaziantepspor yeniden skoru eşitledi. Orta alandan aldığı pasla ceza sahasına giren Turgut Doğan Şahin, aşırtma vuruşla takımına beraberliği getirdi: 2-2.

90+1. dakikada İnegölspor 3. golüne ulaştı. Sağ kanattan kazanılan köşe atışını kullanan Berkay Günay, topu ön direğe ortaladı. Raif Demir'in kafa vuruşunda top filelere gitti: 3-2.



Sergen Yalçın: Lig daha önemli

Gaziantepspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda İnegölspor'a 3-2 yenilerek kupadan elenmelerinin ardından yaptığı açıklamada, kendileri için ligin daha önemli olduğunu söyledi.

Sergen, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, "Kazanmak istiyorduk ama olmadı. Ligde az süre alan oyunculara şans verdik. Kupa maçları zor oluyor. Oyuncuları bu maçlara konsantre etmek çok zor. Çünkü ligde çok kritik durumdayız. Bizim için lig çok daha önemli ve ağırlıklı. Ama oyuncularım yine de iyi mücadele ettiler. Yapacak bir şey yok; futbolda bunlar var. Artık önümüze bakacağız. Lig maçları bizim için çok daha önemli." yorumunda bulundu.

Bir gazetecinin, 2006 yılında Beşiktaş'ta oynadığı sırada da İnegölspor'un kendilerini yendiğini hatırlatması üzerine, şuan Gaziantepspor'un teknik direktörü olduğunu ifade etti.


10 yıl önce