|

Serie'a ırkçılık skandalı

Serie A'da oynanan Cagliari-Pescera mücadelesinde ev sahibi takımın bir grup taraftarı, rakip takım forması giyen Ganalı Muntari'ye ırkçı davranışlarda bulundu. Bu çirkin saldırı sonrası hakemin skandal tutumuna da tepki gösteren yıldız futbolcu sahayı terk etti.

Yeni Şafak
13:18 - 1/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:38 - 1/05/2017 Pazartesi
Irkçı tezahüratlar üzerine hakemden maçı durdurmasını isteyen Sulley Muntari sarı kartla cezalandırıldı.
Irkçı tezahüratlar üzerine hakemden maçı durdurmasını isteyen Sulley Muntari sarı kartla cezalandırıldı.

Serie A'da Cagliari'nin Pescera'yı konuk ettiği mücadele çirkin anlara sahne oldu. Ev sahibi ekibin taraftarları Pascera'nın yıldız futbolcusu Sulley Muntari'ye ırkçı tezahüratlarda bulundu.


Irkçı saldırıyı şikayet edince sarı kart gördü

Ganalı oyuncu maç boyu devam eden çirkin tezahüratların ardından, 89. dakikada maçın hakemine giderek oyunu durdurmasını istedi. Mücadelenin hakemi Daniele Minelli ise Munrati'ye anlamsızca sarı kartını gösterdi.

Irkçı saldırıya maruz kalan Muntari hakemin bu kararına sinirlenerek sahayı terk etti.

"Hakeme cesur olması gerektiğini söyledim"

Muntari karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Maçın başından itibaren ırkçı tezahürat yaptılar. Bir ara dönüp tribüne baktığımda bağıranlar arasında küçük çocuklar olduğunu gördüm. Yanlarında bulunan ebeveynleri onlara hiçbir şey söylemedi. Hakeme, hakaretleri duyup duymadığını sordum. Ona maçı durduracak cesarete sahip olması gerektiğini söyledim. Hakemler sadece düdük çalmamalı, bu tip olayların farkında olmalı" ifadelerini kullandı.




#Sulley Muntari
#Cagliari
#Pescera
7 yıl önce