|

Sevilla Avrupa Ligi şampiyonu

UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla şampiyon oldu. İspanyol ekibi 1-0 geriye düştüğü maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 kazandı. Sevilla bu zaferle birlikte toplamda 5. Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

Yeni Şafak
23:36 - 18/05/2016 الأربعاء
Güncelleme: 23:46 - 18/05/2016 الأربعاء
Yeni Şafak
Sevilla kupayı 5. kez kazandı.
Sevilla kupayı 5. kez kazandı.

UEFA Avrupa Ligi Finali müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Liverpool – Sevilla maçında iki ekip de öne geçmeye çalışırken ilk gol 35. dakikada geldi. Coutinho'nun pasında ceza sahası içine giren Sturridge, Quaresma'dan görmeye alışık olduğumuz şekilde, sağ ayağının dışıyla köşeye yaptığı muhteşem vuruşla takımı Liverpool'u 1-0 öne geçirdi.



Golden sonra iki ekibin karşılıklı atakları sürse de Liverpool hem skorda hem de oyundaki üstünlüğünü elinde tuttu.



Kırmızılar ilk yarının sonlarında çok net bir pozisyonda 'penaltı' itirazında bulundu. Sevilla ceza sahası içinde Krychowiak'ın eline çarpan top sonrası hakem Eriksson 'devam' dedi.



Maçın ilk yarısı Sturridge'nin golüyle 1-0 tamamlandı.



Mücadelede ikinci devreyi başlatan santra vuruşuyla Sevilla, Liverpool kalesine yöneldi. Mariano Ferreira ceza sahası içine çalımlarla girerek çizgiye indi. Ferreira'nın kale sahası önüne doğru yaptığı ortada iki savunmacı arasından topa dokunan Gameiro 18. saniyede takımının beraberlik golünü kaydetti.



Bu golden 2 dakika sonra Sevilla yine Gameiro ile Liverpool kalesine yüklendi. Karşı karşıya pozisyonda topu ayağından fazla açan Gameiro pozisyondan faydalanamadı.





İkinci devrenin hemen başında gelen golle büyük bir moral bulan Sevilla, oyundaki üstünlüğünü sürdürdü. 64. dakikada Vitolo çalımlarla getirdiği topu Banega'ya verdi. Banega'nın ceza sahasına girişinde topu önüne alan kaptan Coke plase vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0'lık skordan 2-1 öne geçen Sevilla'da taraftarlar ve yedek kulübesi çılgına döndü.



Peş peşe gelen gollerle dağılan Liverpool karşısında Sevilla 70. dakikada 3. golü buldu. Sevilla hücmunda arayan giren Liverpool defansı topu uzaklaştırmak isterken top, boş pozisyondaki Coke'ye geldi. Coke takımının 3. golünü atarken, yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Topun rakipten geldiğini sezemeyen yardımcı hakeme rağmen, maçın hakemi Eriksson pozisyonu net gördüğü için golü verdi.



Liverpool cephesinden hakeme tepki gelirken, Klopp ile Unai Emery arasında da 3. golden sonra kısa süreli tartışma yaşandı.









Sturridge'den müthiş 'trivela'













Fatih Terim'den 'Oruç' açıklaması Fenerbahçe'nin Sivas kafilesinde dikkat çeken ayrıntı Mesut mültecilerle top oynadı



#Liverpool
#Sevilla
#UEFA Avrupa Ligi
٪d سنوات قبل