|

Sezon bitse de ayrılsak

Fenerbahçe’de sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyuncular, “Sezon bitsin de gidelim” havasında. Mevcut kadroda mukaveleleri devam eden özellikle yabancı futbolcularda da, ödemelerin geç yapılması nedeniyle sarı-lacivertli kulüpten ayrılma düşüncesi hakim.

Haber Merkezi
04:00 - 25/04/2019 الخميس
Güncelleme: 03:02 - 25/04/2019 الخميس
Yeni Şafak
Fenerbahçe’nin Swansea City’den kiraladığı ancak verim alamadığı Andre Ayew’in de sezon sonunda İngiliz ekibine dönmesi bekleniyor. 29 yaşındaki Ganalı futbolcu, bu sezon Süper Lig’de 25 maçta 5 gol ve 1 asist yaptı. Şampiyonlar Ligi elemelerinde 1, Türkiye Kupası’nda ise 3 maçta oynayan Ayew, gol ve asist üremezken, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 5 maçta 1 asist yaptı.
Fenerbahçe’nin Swansea City’den kiraladığı ancak verim alamadığı Andre Ayew’in de sezon sonunda İngiliz ekibine dönmesi bekleniyor. 29 yaşındaki Ganalı futbolcu, bu sezon Süper Lig’de 25 maçta 5 gol ve 1 asist yaptı. Şampiyonlar Ligi elemelerinde 1, Türkiye Kupası’nda ise 3 maçta oynayan Ayew, gol ve asist üremezken, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 5 maçta 1 asist yaptı.

Süper Lig’de kulüp tarihinin en kötü dönemini yaşayan ve küme düşme hattında yer alan Fenerbahçe’de takımın kötü gidişinden dolayı, huzursuzluk, mutsuzluk ve umutsuzluk hakim. Sarı-lacivertli camiada karamsarlık duygusu artarken, gelecek de pek umut vaat etmiyor. Fenerbahçeli futbolculardaki huzursuz, mutsuzluk, umutsuzluk ve özgüven kaybı yüzlerinden okunuyor. Futbolcular arasındaki gruplaşmalar da devam ederken, yaşanan kötü sonuçlar da takım ruhunu da sekteye uğrattı. Kulüpte yaşanan ekonomik sorunlar da futbolcuları olumsuz etkiledi. Ödemelerin geç yapılması nedeniyle özellikle yabancı futbolcuların huzursuz olduğu öğrenildi. Futbolcuların takıma ve kulübe bağlılığında sorunlar var. Başarıya götüren en önemli faktörlerden biri olan bu ruhu ve birlikteliği yakalamadığı için Fenerbahçe’de sorunlar gün yüzüne çıkıyor. Sözleşmesi sezon sonu bitecek oyuncular takımdan ayrılacakları için “Sezon bitsin de gidelim” havasına girdiler. Sözleşmesi devam eden bazı futbolcuların da mutsuz oldukları için sezon sonunda takımdan ayrılmak istediği öğrenildi. Yedek kalan oyuncular da teknik heyetin forma dağıtımı konusunda adaletli davranmadığını düşünüyor.

SIKINTILAR SAHAYA YANSIYOR

Yaşanan tüm bu gelişmeler de sahaya olumsuz olarak yansıyor. Can Bartu Tesisleri’nde kulüp çalışanından malzemecisine ve futbolcusuna kadar genel bir mutsuzluk hali hakim. Tesislerde yaşanan sıkıntılar da sahaya yansımaya devam ediyor. Teknik direktör Ersun Yanal da yaşanan sorunlara çare olamazken, çözüm yolu bulamıyor. Sarı-lacivertli takım gelinen süreçte kanatları kullanamayan, pas yapamayan, pres yoksunu bir takım hüviyetinde gözüküyor.

  • Yönetim Yanal’ın üzerini çizdi
  • Fenerbahçe yönetiminde teknik direktör Ersun Yanal’a ciddi bir güvensizlik söz konusu. Yönetim kurulu içerisinde tecrübeli teknik adama yönelik eleştiriler giderek artmaya başladı. Ancak sarı-lacivertli yönetim kurulunun teknik direktör Ersun Yanal ile ilgili kararını vermek için ligin bitimine kadar bekleyeceği ve tecrübeli çalıştırıcının kalan 5 maçtaki performansına göre karar vereceği öğrenildi. Kalan 5 maçta Fenerbahçe’nin sergileyeceği performans teknik direktör Ersun Yanal’ın takımdaki geleceğini belirleyecek. Fenerbahçe kalan 5 haftada gelecek adına umut veren bir performans sergilemezse tecrübeli teknik adamla sezon sonunda yollar ayrılacak. Diğer yandan Fenerbahçe yönetiminin şimdiden gelecek sezon için teknik direktör arayışlarına da başladığı öğrenildi.
  • Miha Zajc’dan adalet isyanı
  • Fenerbahçe’nin devre arasında kadrosuna kattığı Miha Zajc oynamadığı için isyan etti. Sarı-lacivertli kulübe oynamak için geldiğini belirten 24 yaşındaki Sloven futbolcu, “Böyle devam ederse ayrılmayı düşünürüm” ifadelerini kullandı. Ligde son 3 maçta yedek soyunan Miha Zajc, “Neden yedek kaldığımı anlamıyorum açıkçası. Oynadığım maçlarda iyi performans sergilediğimi ve bu takımda yerim olduğunu gösterdiğimi düşünüyorum. Niye yedek kaldığım konusu hocamıza yöneltmemiz gerekiyor. Belki hocamız görüntüden memnun değil belki onu tatmin edemiyorumdur ama bu kulüp için bu taraftarlar için her zaman elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bazen oynamadığım zaman mutsuzluklar kesinlikle yaşıyorum ama takım arkadaşlarıma saygı duyuyorum kendime saklıyorum üzüntümü. Ben her zaman F.Bahçe için her şeyimi ortaya koyacağım. Ben bu kulübe oynamaya geldim, Empoli’de sürekli forma giyen bir futbolcuydum. Böyle devam ederse ayrılmayı düşünebilirim” dedi.
  • Sahada olmamak can sıkıcı
  • F.Bahçe’de orta sahanın başarılı ismi Mehmet Ekici derbide sahada olamamanın kendisine acı verdiğini söyledi. Tecrübeli orta saha oyuncusu, “Sahada olmak ve takım arkadaşlarıma yardımcı olmak isterdim. Halen Ankaragücü maçında kırmızı kart gördüğüm pozisyon aklımdan çıkmıyor. 3 maç ceza alarak takımı yalnız bıraktım. Maçı televizyon başında ya da tribünde izlemek oynamaktan daha zor ve stresli. Sahada olmak her zaman daha iyi“ ifadelerini kullandı.


#​Fenerbahçe
#Sözleşme
٪d سنوات قبل