|

Sezonu kapatmanın üzüntüsünü yaşıyorum

Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa ayağındaki sıralama turlarında geçirdiği kaza sonucu sezonu kapatan milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, “Çok emek verdiğim bir sezondu. Çok üzüldüm. Yine de şükrediyorum. Devletime de teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2017 Pazar
Güncelleme: 03:48 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu
​Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa'da düzenlenen 10. ayağındaki sıralama turlarında geçirdiği kazanın ardından sezonu kapatmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Kazada bel ve kalçasında kırıklar oluşan 33 yaşındaki sporcu, uzun süre pistlerden uzak kalacağını hatırlatarak, "Çok emek verdiğim sezonu kapatmanın üzüntüsünü yaşıyorum. 12 haftalık bir tedavi sürecim olacağı söylendi" dedi.

EN SANCILI DÖNEMİM

Yaşadığı sıkıntılı dönemde biraz sabretmesi gerektiğini belirten milli motosikletçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanların ilgisini ve hastaneye akın etmelerini görmek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bütün bakanlarımıza kadar herkesin telefon edip 'geçmiş olsun' dileklerini duymak bizi gerçekten gururlandırdı. İlk iki gün çok ağrı geçirdim, hayatımda yaşamadığım kadar sancılı dönem yaşadım. Kırık olan bölgelerde ameliyat riskli olacağından bu şekilde iyileşmemi öngördüler."

KALKAMAYINCA ANLADIM

Fransa'daki yarışa kadar her şeyin yolunda gittiğini kaydeden Kenan Sofuoğlu, "Fransa'da iki kaza geçirdim. İlki başka bir pilotun piste yağ dökmesiyle oldu ama orada şanslıydım. Ertesi gün de sıralama turunda tekrar bir kaza yaptım. Bu kazada çok şanslı değildim. İkinci kazada yerden kalkamadım. 'Çok büyük bir kırığım var' ya da 'Belimde bir yer çıktı' dedim. Kariyeri boyunca çok kırıklar yaşamış bir sporcuyum ancak Fransa'daki kadar kötü bir şekilde yerde hiç kalmamıştım. Oradaki görevlilerin beni ambulansa almasına bile müsaade etmedim, 'İlk önce beni bayıltın o şekilde alın' dedim. Çünkü benim bunu kaldıracak gücüm yoktu, ağrım vardı" değerlendirmesinde bulundu.

  • Devletimizin tavrı çok önemliydi
  • Geçirdiği kazanın ardından kendisine sahip çıkan yetkililere teşekkür eden milli motosikletçi şunları kaydetti: "Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere Dışişleri Bakanlığımız dahil hepsi telefon etti. Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak ve ekibi koordine olup bizi hemen o gece Türkiye'ye getirdiler. Burada da Bakan Bey, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelmemizi istedi. Doktorlar, bütün ekipman, güvenliğinden başhekimine kadar herkes bizimle en üst seviyede ilgilendi. Avrupa basınında duyduğum kadarıyla Türkiye'nin bu hareketi saygı ve hayranlıkla karşılandı. Tabii bu bizi daha da gururlandırdı. Bize orada sahip çıkan devletime teşekkür ediyorum."
#Kenan Sofuoğlu
7 yıl önce