|

Şike davaları birleşti

Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 6 kişinin yeniden yargılandığı dava ile Yargıtay tarafından bozulan 31 sanıklı dava birleştirildi.

19:21 - 13/01/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 20:15 - 13/01/2015 الثلاثاء
AA

"Futbolda şike" davasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay'ca bozulan 31 sanıklı dava dosyalarının birleştirilmesine karar verildi.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun ardından diğer sanıklar Abdullah Başak, Olgun Peker, Ahmet Çelebi ve başka suçtan tutuklu olduğu için bulunduğu cezaevinden video bağlantısıyla duruşmaya katılan Selim Kımıl, savunma yaptı.


Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, bu dava dosyası ile Yargıtay'ın bozma hükmü verdiği 31 sanıklı dava dosyasının, aralarındaki hukuki ve fiili irtibat nedeniyle birleştirilmesini istedi.


Bu talebe ilişkin beyanları alınan sanık avukatları, davaların hukuki durumlarının farklı olduğu gerekçesiyle dosyaların birleştirilmemesi gerektiğini söyledi.


Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, söz konusu dava dosyalarından birinde verilecek kararın diğer dosyayı etkileyecek mahiyette bağlantı bulunması sebebiyle Yıldırım'ın da yer aldığı 6 sanıklı dava dosyasının, 31 sanıklı bozma dava dosyasıyla birleştirilmesini kararlaştırdı.


Dava dosyalarının birleştirilmesi kararının ardından Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanıklı davaya ilişkin duruşma sona ererken, 31 sanıklı bozma dava dosyasının duruşması başladı.

#şike
#dava
#mahkeme
٪d سنوات قبل
default-profile-img