|

Şile bir başpehlivan daha çıkardı: Mecit Yıldırım

Tarihi Kırkpınar yağlı Güreşleri'nde başaltında Hamza Köseoğlu'nun ardından ikinci olan Mecit Yıldırım rakibiyle birlikte baş kategorisine yükseldi… Aslen Şileli olan Yıldırım, İstanbul'un ikinci başpehlivanı olurken gelecek sezon altın kemeri hedeflediğini ifade etti.

Efkan Bucak
00:00 - 24/06/2014 Salı
Güncelleme: 18:22 - 24/06/2014 Salı
Yeni Şafak
Şile bir başpehlivan daha çıkardı: Mecit Yıldırım
Şile bir başpehlivan daha çıkardı: Mecit Yıldırım

Kırkpınar'da bu seneye kadar 14 milyonluk İstanbul'u başpehlivanlık kategorisinde tek bir isim, Fatih Koyuncu temsil ediyordu. Edirne'de geçen hafta sonu düzenlenen 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde baş altında ikinci olan Mecit Yıldırım'la bu sayı ikiye çıktı. Başpehlivanlığın en yeni ismi Yıldırım, Fatih Koyuncu'nun çırağı ve onun gibi Şileli.

Geçen sene favoriydi, bu sene yükseldi

Sarayiçi'nde bu yıl sırasıyla Hamza Güçlü, Fatih Kanbur, Mustafa Okulu, Serkan Serttük ve Onur Şenel'i yenerek finale çıkan Yıldırım, finalde Hamza Köseoğlu'na yenilse bile ikinci olarak baş kategorisine yükselmeye hak kazandı. Başarılı sporcu, Ramazan ayı nedeniyle ara verilecek aradan sonra başlayacak yağlı güreşlerde artık başpehlivanlık için mücadele edecek, gelecek yıl da Kırkpınar'da altın kemer kovalayacak.

Şile Belediyesi ve Ankara PTT Kulübü adına güreşen Mecit Yıldırım, Kırkpınar'a geçen sene çok iddialı geldiğini ancak bu yıl başa çıkabildiğini belirterek, 'Geçen sene çok iyi hazırlanmıştım lakin kızımın rahatsızlığı ben çok etkiledi, kafa olarak rahat değildim. Hal böyle olunca erken elendim. Kısmet bu seneyeymiş. Çok güçlü rakipleri yenerek ikinci oldum ve hedefimi gerçekleştirdim' dedi.

'Destek verilirse kemer hayal değil'

Zor şartlar altında spor yaşantısına devam ettiğini belirten Yıldırım, 'Bu noktaya tek başıma çalışarak, adeta tırnaklarımla kazıyarak geldim. Eğer imkanım olursa çok daha iyi sonuçlara imza atacağıma eminim. Güreşi seviyorum, profesyonelce yapıyorum. Baş kategorisinde zirve için mücadele edeceğim. Sağ olsunlar Şile Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu ve PTT Genel Müdürümüz Osman Tural manevi olarak bize destek olup yalnız olmadığımız hissettiriyorlar. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu başarımda pay sahibi olan aileme ve ustam Fatih Koyuncu'ya da çok teşekkür ediyorum' dedi.

Kariyeri başarılarla dolu

Yeni başpehlivan Mecit Yıldırım'ın Kırkpınar'da birçok derecesi bulunuyor… Güreşe minderde başlayan, ilk kez 15 yaşında Sarayiçi'ne gelen Yıldırım 2003'te deste orta boyda ikinci, 2005'te finalini Ali Gürbüz'le yaptığı deste büyük boyda ikinci, 2006'da küçük orta küçük boyda üçüncü, 2010'da küçük orta küçük boyda yine üçüncü olarak kürsüye çıktı.

Minderde 2001'de Avrupa Yıldızlar üçüncüsü olan Yıldırım 2003'te Dünya Gençler Şampiyonası ve 2007'de Askeri Olimpiyatlar'da mücadele etti.


10 yıl önce