|

Sinan Bolat Porto''da kayıpları oynuyor

Bir aralar Beşiktaş dahil bir çok büyük kulübün transfer listesinde bulunan kaleci Sinan Bolat, Porto''ya transferinin ardından kayıpları oynuyor.

Cihan
00:00 - 31/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 13:23 - 31/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Sinan Bolat Porto''da kayıpları oynuyor
Sinan Bolat Porto''da kayıpları oynuyor

Artık ne ismini duyan var ne de Sinan''ı hatırlayan. Bir ara Türk Milli Takım''a kadar yükselmeyi başaran Bolat, 2 yıldır sadece antrenmanlara çıkıyor.

Şampiyonlar Liginde 2010 yılında Standard Liege formasıyla AZ Alkmaar''a karşı attığı kafa golüyle bir anda herkesin dikkatini çeken ve transfer listelerinde adı geçmeye başlayan Sinan Bolat, son 2 yıldır yeşil sahalarda kendine yer bulamıyor. Sezon başında Portekiz ekibi FC Porto''ya büyük umutlarla transfer olan Bolat, ligin başlamasının üstünden 7 hafta geçmesine rağmen halen kendisine kadroda yer bulamadı. Porto Teknik Direktörü Rodrigues Fonseca, ligde oynanan 7 maçta da kaleyi Helton''a emanet ederken, yedek formayı da Fabiano''ya teslim ediyor. Porto''nın kalecisi Helton, 7 maçta ise sadece 4 gol yiyerek kaleyi kolay kolay teslim etmeyeceğinin sinyallerini veriyor.

Porto''ya transferi esnasında 'ilk 11 için Helton ile yarışır' denen Sinan Bolat, transferi öncesinde de yaklaşık 1,5 yıldır forma şansı bulamamıştı. Geçirdiği diz ameliyatı sonrasında 6 ay sahalardan uzak kalan Bolat, daha sonra Standard Liege yönetimiyle yaşadığı sorunlar sebebiyle de kadroya alınmamış, kendisinden kulüp bulması istenmişti. Transfer döneminde adı Fullham ve Beşiktaş gibi kulüplerle anılmış fakat Sinan''ın tercihi Porto olmuştu.

Sinan Bolat Porto transferi için 'kariyerime yeni bir başlangıç' ifadesini kullanmış ve transferden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirmişti. Porto ile 5 yıllık anlaşma imzalayan 25 yaşındaki eldivenin ilerleyen zamanlarda da yeşil sahalara çıkma ihtimali düşük görülüyor.

Portekiz basını ise Helton''un Portekiz''deki en iyi kaleci olduğu ve Bolat''ın onun yerini almasının neredeyse imkansız olduğunu aktardı. Yedek kaleci Fabiola''nın ise genç ve yetenekli olduğunu paylaşan Portekiz basını, Sinan''ın forma şansı bulmasının çok zor olduğunu ifade etti.

11 yıl önce