|

Sincan Yağlı Güreşleri'nde geri sayım başladı

Bu yıl 6.''sı düzenlenecek Sincan Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı. 13 sıklette yaklaşık 400 pehlivanın mücadele edeceği organizasyon, 31 Mayıs Cumartesi günü Sincan Şehir Stadyumu'nda güreş severi konuk edecek.

İha
00:00 - 29/05/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:43 - 29/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Sincan Yağlı Güreşleri'nde geri sayım başladı
Sincan Yağlı Güreşleri'nde geri sayım başladı

Geçen yıl oldukça yüksek katılımla gerçekleştirilen organizasyona bu yılda ilginin fazla olması bekleniyor. Bu yıl Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden önce yapılacak olan Sincan Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar prova yapmış olacak.

Çok sayıda başpehlivanın yarışacağını belirten Sincan Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda güreş severleri bir şölenin beklediğini belirtti. 13 sıklette yaklaşık 400 güreşçinin kıyasıya mücadele edeceğini organizasyonda kazananın kim olacağı sorusunun yanıtı ise 31 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00''da başlayacak olan müsabakaların sonunda belli olacak.

Şölen havasında geçecek olan organizasyona tüm güreş severleri davet eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ''Asırlardır süregelen geleneğimiz olan yağlı güreşlerimizi bu yıl da sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak onları gelecek nesillere aktarmalıyız. Ata sporumuz olan güreşe de ilginin yüksek olması bizleri mutlu ediyor. Umuyorum ki bu yıl da ilçemize yakışır bir organizasyonla vatandaşımızı buluşturacağız'' dedi.

10 yıl önce