|

Sınırsız başarı

Kulüpler Birliği, yabancı sınırlamasının devam etmesi görüşünde birleşti; kısıtlamanın uygulanmadığı ligler tarihinin en başarılı dönemini yaşadı

.
00:00 - 7/06/2013 Cuma
Güncelleme: 00:34 - 7/06/2013 Cuma
Yeni Şafak
Sınırsız başarı
Sınırsız başarı

Süper Lig''de yabancı futbolcu sayısıyla ilgili tartışmalar bugünlerde artarak sürerken, kısıtlamanın uygulanmadığı İspanya ve Almanya, tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Yabancı futbolcu sayısına kısıtlama getirilmesi planı üzerine başlayan tartışmalar, önceki gün de Kulüpler Birliği Vakfı''nın toplantısında ele alındı. Toplantıda, Süper Lig kulüpleri yabancı sınırlamasına yeni bir öneri getirse de kontenjanın devam etmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

DORTMUND VE BAYERN MÜNİH

Futbolun zirvesinde bulunan, yabancı sınırlamasının uygulanmadığı İspanya ve Alman-ya''da ise hem başarı mevcut hem de altyapıdan genç yetenekler çıkabiliyor. Alman Milli Takımı, 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyona-sı''nda yarı finale kadar çıkma başarısı gösterir-ken, Bayern Münih ve B.Dortmund da Şampiyonlar Ligi''nde finalde karşı karşıya geldi. İspanya, milli takım düzeyinde ise kupaları kimseye bırakmıyor. 2010 Dünya Kupası''nı kaldıran İs-panya, 2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonalarında da kupaya uzanarak üst üste 3 yaptı.


11 yıl önce