|

Sisi’ye de gol attı

Mısırlılar, cumhurbaşkanlığı seçiminde adayları protesto için pusuladaki isimlerin üzerine çarpı atarken, kağıt üzerine Liverpool formasını giyen Mohamed Salah’ın ismini yazdı. Milli takım ve Liverpool formasıyla attığı gollerle adından söz ettiren Salah’a sandıktan yaklaşık 1 milyon oy çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 08:25 - 3/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Mohamed Salah
Mohamed Salah

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool’da bu yıl sergilediği futbolla tüm dünyanın beğenisini kazanan Muhammed Salah, ülkesi Mısır’da aday olmadığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 1 milyonun üzerinde oy topladı. Mısır’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaklaşık 1 milyon oy kağıdında seçmenler adayların isimlerine çarpı yapıp yerine Mısırlı futbolcu Muhammed Salah’ın adını yazdı.

Silahların gölgesinde, antidemokratik bir ortamda yapılan ve iki aday Sisi ve Mustafa Musa’nın yarıştığı başkanlık seçiminde yüzde 97 oyla Sisi seçilse de, Mısırlı seçmenler diktatörlüğe tepki gösterdi ve Milli kahraman olarak görülen Muhammed Salah’a 1 milyon oy çıktı.

  • Mısırlı seçmenler seçimdeki adayları protesto etmek için pusulalardaki isimlere çarpı atıp, adayların altına Salah ismini yazdılar. Sisi’nin şaibeli oyların yüzde 97’sini aldığı seçimde Muhammed Salah’ın adına çıkan oyların oranının yüzde 5 olduğu belirtiliyor.
Gollere doymak bilmiyor

Şu anda Mısır’ın en popüler figürü olan Muhammed Salah, Liverpool formasıyla gösterdiği performansla da dikkat çekiyor. Salah, bu yıl Premier Lig’de kaydettiği 29 golle gol krallığı yarışının zirvesinde bulunuyor. 25 yaşındaki futbolcu, sezon toplamında ise 37 gole imza attı.

#Salah hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor)'in paylaştığı bir gönderi ()


#Mısır
#Muhammed Salah
#Sisi
6 yıl önce