|

Sivas uygun adım

Eksi 15 dereceyi bulan hava ve buz pistine dönüşen zeminde, fırsatları değerlendiren taraf kazandı. Trabzonspor maçın başında Umut'la yüzde yüz gol fırsatını kullanamadı.

00:00 - 14/01/2008 Pazartesi
Güncelleme: 23:54 - 13/01/2008 Pazar
Yeni Şafak
Sivas uygun adım
Sivas uygun adım

Süper Lig'de Sivasspor Trabzonspor'u 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Soğuk hava şartları nedeniyle neredeyse buz tutan zeminde oynanan maçta iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. 3'de Muhammed Ali'nin serbest atışında top direğe çarparak auta çıktı. 40'da, Ayman'ın geri pasında araya giren Mehmet Yıldız, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kontrol edemeyince pozisyonu değerlendiremedi.


GOLLER İKİNCİ YARIDA

İkinci yarıya Sivasspor golle başladı. 50'de İlhan'ın ortasında topu kontrol eden Cvetkov, Tolga'yı da çalımlayarak topu ağlara gönderdi: 1-0. 76'da Musa Aydın, kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldığı anda, Çağdaş'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Selçuk Dereli penaltı noktasını gösterirken Çağdaş'ı da kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. 78'de penaltıyı kullanan Mehmet Yıldız, skoru belirledi: 2-0.



Sibirya soğuğu dondurdu

Sivas'ta zaman zaman eksi 20 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında, sadece sahadaki futbolcular değil görevliler, tribündeki maçı izleyenler ve yedek futbolcular da adeta buz kesti. Yedeklerle, seyirciler üzerlerine battaniyeler örterek, dondurucu soğuktan korunabildiler. Yayıncı kuruluş da, buz kesen havadan etkilendi. Link hatlarında hava şartları nedeniyle aksaklıklar yaşandı. Yayın, zaman zaman kesintiye uğradı. Takımların sahaya çıkışı sırasında protokol tribününden Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve her iki takımın yöneticileri ile diğer tribünlerde bulunan taraftarlar, sahaya çok sayıda karanfil attı.


SMS'le destek çağrısı

Sivassporlu futbolcular, sahaya takımları yararına başlatılan SMS Kampanyası'na destek içerikli pankartla çıktı. Başkan Mecnun Odyakmaz da önceki gün başlattıkları kampanyaya gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “Sadece Sivaslılar'dan değil, herkesten destek bekliyoruz. Üç operatör şirketle anlaştık. '5028'e mesaj atanlar, 5 YTL karşılığında, kampanyamıza katılmış olacaklar” dedi.


Şampiyonluğu kovalayacağız

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Başkan Mecnun Odyakmaz, şampiyonluk yarışını sonuna kadar bırakmayacaklarını söylediler. Uygun maç sonrası yaptığı değerlendirmede, Trabzonspor gibi güçlü bir takımı yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, yeni transferler Zaidi, Gökhan ve Onur'un performanslarını beğendiğini söyledi. Başkan Odyakmaz ise şampiyonluktaki şanslarının ikinci yarının ortasında iyice belirgin olacağını ifade ederek, oyuncu bırakmayacaklarını, tam tersine transfer yapmayı planladıklarını açıkladı.



Mehmet Yıldız atıyor Sivasspor kazanıyor

Sivasspor Süper Lig'de Mehmet Yıldız'ın gol attığı son 15 maçta yenilmedi. Bu maçlarda 14 kez kazanırken sadece A.Gücü ile 2-2 berabere kaldı. Öte yandan kırmızı-beyazlılar dünkü karşılaşmada Trabzonspor kalesine attığı 14 şutta 3 isabet bulabildi. Bunlardan 2'si golle sonuçlandı.




16 yıl önce