|

Sivas'a hakem şoku

Yiğidolar'da yeni sezon öncesi işler iyi gitmiyor. 26'da Mbemba ve 30'da İbrahim Dağaşan'ın kırmızı kart görmesiyle ortalık karıştı. Türk taraftarlar sahaya indi, hakem soyunma odasına gitti. Hakem raporuna yazarsa iki oyuncuya Anderlecht maçı öncesi ceza gelebilir.

00:00 - 19/07/2009 Pazar
Güncelleme: 03:46 - 19/07/2009 Pazar
Yeni Şafak
Sivas'a hakem şoku
Sivas'a hakem şoku

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Sivasspor, dün hazırlık maçında PSV Eindhoven ile karşılaştı. Heerenveen'e 5-0, Olympiakos'a da 3-1 yenilen Yiğidolar, PSV karşısında da sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Ancak bu mağlubiyette maçın hakeminin şok kararları rol oynadı. PSV, 18'de Dzsudzsak'ın golüyle 1-0 öne geçti. 26'da Mbemba ve 28'de İbrahim Dağaşan rakibine yaptığı müdahaleler sonrası hakemin ağır kararıyla kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Hakemin bu kararı sonrası Türk taraftarlar, sahaya girdi. Hollandalı hakem ve PSVli oyuncular olayların büyümesiyle soyunma odasına gitti.


'ÖNCE DÜŞÜNECEKTİNİZ'

Olayların yatışmasıyla sahaya dönen hakem, maçı kaldığı yerden değil 2. yarıdan devam ettirdi. 9 kişi mücadele eden Sivas, 63'te Ambarat ve 73'te Kovermans'ın gollerine engel olamadı: 3-0. Bu bir hazırlık karşılaşması olduğu için Mbemba ve İbrahim'in gördüğü kırmızı kartlar tek başına cezayı gerektirmiyor. Ancak hakem UEFA'ya rapor gönderirse bu iki oyuncu, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Anderlecht'e karşı oynayamayacak. Soyunma odasında hakem ile konuştuğunu belirten Ersen Martin, “Hakeme önümüzde Şampiyonlar Ligi maçı olduğunu söyledim. 'Onu daha önce düşünecektiniz' dedi” ifadelerini kullandı.


Bülent Uygun ateş püskürdü

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Hakem Anderlecht'i tutuyormuş; burada da PSV hayranıymış. Maçtan önce biri bunu bize söylemişti. Ancak biz sorun etmemiştik” dedi. Uygun olaylarla ilgili şöyle konuştu: “Yardımcı hakemler bile faullerin yanlış karar olduğunu söylüyor. Orta hakem bunları duyunca maça çıkmama kararı aldı, taraftarın kendisine hakaret ettiğini falan söyledi. Oyuncularımızın ceza almaması için gerekli itirazları yapacağız.”






15 yıl önce