|

Size zafer yakışır

Dünya Kupası Elemeleri'ne Hollanda ve Norveç galibiyetleriyle başlayan Türkiye, gruptaki üçüncü maçında bugün Letonya karşısına çıkacak. G Grubu’nda ilk 2 maçını kazanarak liderliğe yükselen ay-yıldızlı ekibimiz, Letonya’yı yenerek galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor.

00:00 - 30/03/2021 Salı
Güncelleme: 09:17 - 30/03/2021 Salı
Yeni Şafak
Ay-yıldızlı takımımız performansıyla büyük beğeni topladı.
Ay-yıldızlı takımımız performansıyla büyük beğeni topladı.

Türkiye, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu üçüncü maçında bugün İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 21.45’de Letonya’yı konuk edecek. Mücadele TRT Spor'dan naklen yayımlanacak.

Ay-yıldızlı ekip grubun ilk maçında İstanbul’da Hollanda’yı 4-2, ikinci maçında da İspanya’da Norveç’i 3-0 yendi.

6 puanı bulunan milli takım, aynı puana sahip Karadağ’ın önünde averajla lider durumda bulunuyor. Grupta ilk 2 maçta 6 puana ulaşarak zirveye yerleşen ay yıldızlılar, Letonya’yı da yenerek galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor. Letonya ise iki maç sonunda puanla tanışamadı. Grubun diğer maçlarında ise aynı saatte Cebelitarık-Hollanda ve Karadağ-Norveç karşı karşıya gelecek.

Muhtemel 11'ler

  • TÜRKİYE:
    Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Kenan Karaman, Burak Yılmaz
  • LETONYA:
    Roberts Ozols, Antonijs Cernomordijs, Kristers Tobers, Janis Ikaunieks, Raivis Jurkovskis, Arturs Zjuzins, Igors Tarasovs, Roberts Uldrisis, Vladimirs Kamess, Andrejs Ciganiks, Vladislavs Fjodorovs

TFF Sağlık Kurulu seyircili maça izin vermedi

Türkiye Futbol Federasyonu, Letonya ile bugün oynayacağımız Dünya Kupası Elemeleri maçına seyirci alınması yönündeki kararından vazgeçti.

TFF’den yapılan açıklamada, “Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin seyri ile ilgili son gelişmeler üzerine TFF Sağlık Kurulu yeni bir değerlendirme yapmıştır. Yeni tedbirler ve önlemler alınması gerekebilecek bu dönemde, riskler oluşturacak uygulamalar yapılmaması ve seyircili maç oynanması gibi etkinliklerin düzenlenmemesi hususunda TFF Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır. TFF Yönetim Kurulu ile paylaşılan bu görüş doğrultusunda, A Milli Takımımızın 30 Mart Salı günü oynayacağı 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçına seyirci alınması uygun bulunmamıştır” denildi.

TFF daha önce aldığı kararda Letonya ile yapacağı bugün yapılacak maça UEFA ve TFF Sağlık Kurulu protokollerinde belirlenen tüm sağlık tedbirleri alınarak stat kapasitesinin yüzde 15’i oranında (11 bin 400) seyirci alınacağını açıklamıştı.



#Dünya Kupası
#Hollanda
#Norveç
#Atatürk Olimpiyat Stadı
3 yıl önce