|

Sneijder ve Van Persie'ye milli davet

Hollanda A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016 Elemeleri'nde gelecek ay Kazakistan ve Çek Cumhuriyeti'yle yapacağı maçların aday kadrosu açıklandı.

Yeni Şafak
14:57 - 25/09/2015 Cuma
Güncelleme: 12:01 - 25/09/2015 Cuma
AA

Teknik Direktör Danny Blind'in açıkladığı 28 kişilik aday kadroda, Galatasaray'dan Wesley Sneijder ile Fenerbahçe'den Robin Van Persie de yer aldı. Sakatlığı devam eden Arjen Robben kadroya alınmazken, Ajax'ta oynadığı futbolla dikkatleri çeken Anwar El Ghazi ve Feyenoord'un genç yıldızı Rick Karsdorp ise ilk kez milli takıma çağrıldı.



Hollanda, 10 Ekim'de Kazakistan ile deplasmanda, 13 Ekim'de ise evinde Çek Cumhuriyeti'yle karşılaşacak.



EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda 8 maçta 3 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Hollanda, İzlanda, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'nin ardından 10 puanla 4. sırada bulunuyor. Türkiye ise 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldığı grupta 12 puanla 3'üncü sırada yer alıyor.



Hollanda'nın aday kadrosunda bulunan isimler şöyle:

Kaleci:

Jasper Cillessen (Ajax), Jeroen Zoet (PSV), Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Feyenoord)



Defans

: Daley Blind (Manchester United), Virgil van Dijk (Southampton), Jeffrey Bruma (PSV), Joel Veltman, Jairo Riedewald, Kenny Tete (Ajax), Terence Kongolo, Rick Karsdorp (Feyenoord), Daryl Janmaat (Newcastle United), Karim Rekik (Olympique Marseille)



Orta saha:

Ibrahim Afellay (Stoke City), Georginio Wijnaldum, Vurnon Anita (Newcastle United), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray)



Forvet:

Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (Wolfsburg), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Quincy Promes (Spartak Moskova), Jeremain Lens (Sunderland), Luuk de Jong, Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Fenerbahçe), Anwar El Ghazi (Ajax)



#hollanda milli takımı
#robin van persie
#wesley sneijder
#Danny Blind
9 yıl önce