|

Sofuoğlu farkı açıyor

Milli motosikletçimiz, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Büyük Britanya ayağını kazanarak bu sezonun 3. zaferine imza attı. Puanını 121'e çıkaran Kenan Sofuoğlu, genel klasmanda en yakın takipçisinin 26 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2016 الإثنين
Güncelleme: 00:46 - 30/05/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Büyük Britanya'da düzenlenen sezonun 7. yarışında birinci oldu. İngiltere'nin Leicestershire bölgesindeki 4 bin 23 metrelik Donington Park Pisti'nde koşulan sezonun 7. ayağı, 20 tur üzerinden yapıldı. Mücadeleye "pole pozisyonu"nda başlayan Kawasaki Puccetti pilotu Kenan Sofuoğlu, startta liderliği, Honda takımından Patrick Jacobsen'a kaptırsa da aynı tur içinde geri almayı başardı. Milli motosikletçimiz ve Amerikalı Patrick Jacobsen, 2 tur sonunda diğer isimlerden kopmaya başladı.



GÜLE OYNAYA KAZANDI

Kenan, pistin en hızlısı olduğu 6. turda, Jacobsen ile arasındaki farkı bir saniyeye çıkardı. Kalan bölümde farkı daha da açan 31 yaşındaki milli sporcu, bu sezon 3'üncü, Supersport kariyerindeki 35'inci zaferini elde etti. Liderin 1.5 saniye arkasındaki Jacobsen 2'nci, Kenan'dan 3.7 saniye sonra bitiş çizgisini geçen takım arkadaşı Randy Krummenacher ise 3. sırayı aldı.



FARKI 26 PUANA ÇIKARDI

Puanını 121'e çıkaran Kenan Sofuoğlu, pilotlar klasmanında rakipleriyle arasındaki farkı daha da açtı. Milli motosikletçiyi, 95 puanla takım arkadaşı Krummenacher ve 76 puanla Jacobsen izledi. Fransızların ünlü sürücüsü Jules Cluzel ise 75 puan ile klasmanda kendisine 4. sırada yer buldu. Dünya Supersport Şampiyonası'nın 8. yarışı, 19 Haziran'da İtalya'daki Misano Pisti'nde koşulacak.


#Dünya Supersport Şampiyonası
#Kenan Sofuoğlu
٪d سنوات قبل