|

Sofuoğlu fırtına gibi başladı

Avustralya'daki yarışa 2. cepte başlayan milli motosikletçimiz, yeni takımı Mahi Racing Team ile sezonun ilk yarışında pistin en hızlı turunu atarak kariyerinin 32. birinciliğini elde etti.

.
00:00 - 25/02/2013 понедельник
Güncelleme: 23:35 - 24/02/2013 воскресенье
Yeni Şafak
Sofuoğlu fırtına gibi başladı
Sofuoğlu fırtına gibi başladı

Dünya Supersport Şampiyonası'nın 2007, 2010 ve 2012 şampiyonu Kenan Sofuoğlu, 2013 sezonuna da fırtına gibi başladı. Son şampiyon, favori olduğu yeni sezonda daha ilk yarıştan kendini gösterdi ve yeni takımı Mahi Racing Team Hindistan ile Avustralya'nın Melbourne kentindeki Phillip Island Pisti'nde 15 etaptan oluşan yarışı 1:33.283'lük derecesiyle ilk sırada tamamladı. Baştan sona birincilik için yarıştığı Yakhnich Motorsport Yamaha'dan Büyük Britanyalı Sam Lowes ikinci sırada yer alırken 3.'lük ise Hollandalı Michael Van Der Mark'ın oldu.

2. CEPTEN BAŞLADI

Önceki gün sıralama turlarında lastik problemi yaşayan, deneme sürüşleri sırasında da motorunda elektrik arızası yaşayan Sofuoğlu, ilk cepten başlama hakkını İngiliz Sam Lowes'a kaptırmıştı. Sezonun ilk yarışına ikinci cepten başlayan son şampiyon, çıkışta devraldığı liderliği yarış boyunca rakibine vermedi. Deneme ve sıralama turlarında yaşadığı sorunları, yarışta yaşamayan Sofuoğlu, güzel bir yarış çıkardı.

PLANLAR İŞE YARADI

Elde ettiği zafer sonrası açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, hafta boyunca lastiklerle sorun yaşadığını hatırlatarak 'Bütün mücadelemiz Sam Lowes'ı yakalamak adınaydı. Yarış öncesi yapılan ısınma turlarında derecelerimi çok geliştirdim. Yarışta onu geçeceğime inanıyordum. Lastikleri koruyup son 2-3 turda gazlama planımız işe yaradı' ifadelerini kullandı.


11 лет назад