|

Sofuoğlu'nun gözü zirvede

Dünya Superssport Şampiyonası’nda bu sezon İtalyan San Carlo Puccetti Racing takımı adına yarışacak olan Kenan Sofuoğlu, 2015 yılındaki beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Hedefim 4. kez şampiyonluk kürsüsüne çıkmak” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 18/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:53 - 17/02/2015 Salı
Diğer
İtalyan San Carlo Puccetti Racing adına yarışan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkıp 4. şampiyonluğunu elde etmeyi hedefliyor. Mahi Racing takımıyla geçen yıl birçok olumsuzluk yaşadıktan sonra sezonun son yarışında San Carlo Puccetti Racing'e geçen Sofuoğlu, 2015 Dünya Supersport Şampiyonası hazırlıklarını tamamladı. İlk yarışına Avustralya'daki Phillip Island Pisti'nde 22 Şubat'ta çıkacak Sofuoğlu, yine şampiyonluğa göz dikti. Yeni sezon için kış boyu antrenmanlar yapıp testlerini bitirdiğini, Portekiz ve İspanya'da ikişer test yaptığını aktaran Sofuoğlu, "Sonuçlara bakılırsa 2014 sezonuna göre çok daha iyi dereceler yaptık. Özellikle yarış derecelerine bakarsak bütün yarışları açık ara kazanacak gibi dereceler çıkardık. Bu da şunu gösteriyor; 2015 inşallah daha iyi olacak" dedi. Sofuoğlu, San Carlo Puccetti Racing'in, Mahi Racing'den çok daha profesyonel olduğunu vurguladı.

MOTOSİKLETİM TAMAMEN YENİLENDİ

Milli motosikletçi Sofuoğlu, programda herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, fiziksel bakımdan çok iyi konumda olduğunu çünkü çok çalıştığını belirtti. Kondisyon ve moral olarak şu anda her şeyin yolunda gittiğine işaret eden Sofuoğlu, şunları söyledi: "Bu işler nasip. İstediğimiz gibi de gitmeyebilir. İnşallah yeni sezonda kötü şeyler yaşamayız. Geçen sezona baktığımız zaman 4-5 yarışımda birinci giderken motosiklet arızası yaşamıştım. Bu sezon öyle sıkıntılar yaşayacağımıza inanmıyorum çünkü çok iyi hazırlık yapıldı. Benim dışımda İtalya'da takım motosikletimi yenilendi. Güzel parçalar kullanıldı, kaliteli ve sağlam malzemeler tercih edildi. En büyük beklentim o. Özellikle 2014 sezonundan sonra 2015 için beklentim çok yüksek." 

RAZGATLIOĞLU ŞARTIM VARDI

Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda yarışacak öğrencisi Toprak Razgatlıoğlu'nu kendi takımına aldırdığını, yaptığı anlaşmada bunu şart kıldığını söyleyen Sofuoğlu, "Onlar da kabul etti. Onun da testleri bir ay içinde başlayacak. İspanya'daki yarışta Avrupa Şampiyonası da başlıyor. O gün orada öğrencimle yarışacağım" şeklinde konuştu.

60 KEZ PODYUMDA YER ALDI

Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) Supersport Şampiyonası'nda 10. sezonuna merhaba diyecek olan Kenan Sofuoğlu, büyük başarılara imza atarak tüm Türkiye'nin göğsünü kabarttı.  2007, 2010 ve 2012 yıllarında olmak üzere 3 şampiyonluğu bulunan Milli motosikletçimiz, Supersport Şampiyonası’nda 92 yarışta 60 kez podyuma çıkarken, 27 birincilikle de dünya şampiyonasının bütün rekorlarını elinde bulunduruyor. 


İdmanların en hızlısı

Avustralya'nın Melbourne kentindeki Phillip Island pistinde 22 Şubat Pazar günü yapılacak 1. ayak yarışı öncesi resmi testlerle hazırlıklarını sürdüren milli sporcumuz, Kawasaki ZX-6R motosikletiyle ilk gün 1'33.743 ile en iyi zamana imza attı. Testlerin ikinci günü Sofuoğlu zamanını 1'33.555’e çekti. 

#San Carlo Puccetti Racing
#Kenan Sofuoğlu
#Mahi Racing
9 yıl önce