|

Solano: Farfan Galatasaray'da çok başarılı olurdu

Dünya Kupası'na 36 yıl sonra katılma başarısını gösteren Peru Milli Takımı'nın yardımcı antrenörü ve efsane futbolcularından Nolberto Solano, "Farfan ve Galatasaray haberlerini duydum. Farfan, Galatasaray'a transfer olsaydı çok başarılı olurdu" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
13:01 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:22 - 21/06/2018 Perşembe
AA
Farfan geride bıraktığımız sezon Lokomotiv formasıyla çıktığı 32 maçta 14 gol attı.
Farfan geride bıraktığımız sezon Lokomotiv formasıyla çıktığı 32 maçta 14 gol attı.

Peru Milli Takımı'nın Moskova'da kamp yaptığı otelde konuşan Solano, Jefferson Farfan'ın Peru Milli Takımı'nın en önemli isimlerinden biri olduğunun altını çizerek, "Farfan çok büyük bir oyuncu. Lokomotiv Moskova'da bu sezon şampiyonluğa ulaştı. Önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaklar. Farfan gibi büyük oyuncular hangi takıma giderse gitsin fark oluşturur. Bence transferi gerçekleşseydi Farfan Galatasaray'da çok başarılı olurdu. Ancak bildiğim kadarıyla Lokomotiv Moskova ile sözleşmesini uzattı" ifadelerini kullandı.



"Emre Belözoğlu ile oynamanın ayrıcalığına eriştim"

Nolberto Solano, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'da takım arkadaşı olan Emre Belözoğlu'ndan da övgü dolu sözlerle bahsetti.

Emre'ye sevgilerini ileten Solano, deneyimli futbolcu hakkında şu sözleri kullandı:

  • "Emre, müthiş bir profesyonel, müthiş bir insan ve müthiş bir oyuncu. Emre Inter'de oynarken, ona karşı rakip olarak da oynadım. Ondan sonra Emre Belözoğlu ile oynama ayrılacalığına da Newcastle United'da eriştim. Müthiş bir oyuncu, 37 yaşında hala bu seviyede oynayabiliyorsa bu herkesin alkışlaması gereken bir şey. Ben de Emre'ye sevgilerimi yolluyorum. Çok tutkulu bir oyuncu, duygularını futbola yansıtan bir insan. Ben 36 yaşıma geldiğimde artık o isteğim kalmamıştı ama Emre yanında 20-21 yaşında çocuklarla hala idman yapabiliyorsa hatta onlardan daha iyi idman yapabiliyorsa sadece saygı duymak gerekiyor. Emre özel bir oyuncu."
"Türkiye'den teklifler aldım"

Futbolculuğunun son dönemlerinde Türkiye'den teklifler aldığını da açıklayan Solano, şu ifadeleri kullandı;

  • "Oyuncuyken böyle teklifler olmuştu. Türk takımları beni aramaya başladığında ben Yunan takımı ile anlaşmıştım. Her zaman Türkiye'de oynamış oyuncularla ilgili Türkiye hakkında mükemmel şeyler anlatıyorlardı. İstanbul zaten başlı başına mükemmel bir şehir. İngiltere'de oynarken Tugay'ı görmüştüm. O da Emre gibi biraz kısa boylu ama mükemmel bir oyuncuydu. Türkiye'den her zaman kaliteli oyuncular çıkmıştı. Oyuncu olarak Türkiye'de oynama şansım olmadı ama belki ileride hoca olarak yer alırım. Futbolumun son zamanlarında olduğu için büyük takımlardan biri değildi.
#Nolberto Solano
#Farfan
#Galatasaray
6 yıl önce