|

Soma için seferberlik

Yönetimle birlikte Soma''ya giden G.Saray Başkanı Ünal Aysal, kulüp adına bölgeye iki tır dolusu yiyecek içecek malzemesi gönderdi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da bugün bölgeye gidecek; futbol takımı da lig maçı sonrası halkın acılarını paylaşmak için Soma''da olacak

Taha Güvendi
00:00 - 16/05/2014 Cuma
Güncelleme: 00:39 - 16/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
Soma için seferberlik
Soma için seferberlik

Yayınladıkları mesajlarla, üzüntülerini, başsağlığı dileklerini yayınlayan, karşılaşma hasılatını bağışlama, yardım maçı gibi organizasyonlarla Soma''daki maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerin aileleri ve sağ kurtulanlar için seferber olan spor kulüplerinin yardımları bunlarla sınırlı kalmadı. Maddi ve manevi yardım çabası içerisinde olan kulüplerimiz, futbol sahalarındaki ezeli rekabeti bir kenara bırakıp elini taşın altına koymaya devam etti. G.Saray Başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyeleri, Soma''ya giderek acılı ailelere taziye ziyaretlerinde bulundu. Sarı-kırmızılı kulüp, ayrıca Soma''ya 2 tır göndererek yiyecek yardımı yaptı.

HEM MADDİ HEM MANEVİ

Galatasaray Kulübü, 2 tırla su, çorba ve kuru gıdayı Soma''ya gönderirken, Başkan Aysal ve yönetim kurulu üyeleri de vatandaşların acısını paylaşmak adına bölgeyi ziyaret etti. Kısa bir açıklamada bulunan Aysal, ''Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ailelerine gerekli yardımı yapacağız. Burada kardeşlerimizin acısını paylaşacağız ve tespitler yapacağız'' dedi. G.Birliği maçı hasılatını Soma''ya gönderme kararı alan Beşiktaş da maddi desteğin dışında da manevi olarak Somalı vatandaşların yanında olma fikrinde birleşti.

FUTBOLCULAR DA GİDECEK

Soma''ya yapılan yardım kampanyaların- da başı çeken Beşiktaş, maddi desteğine manevi yardımı da ekledi. Yönetim, Futbol A Takımı''nın G.Birliği maçı sonrasında sezon arası vermeden önce Soma''ya giderek ilçe halkına moral vermesi kararı aldı. Ayrıca Başkan Fikret Orman da bugün Soma''ya giderek halkın acılarını paylaşacak. Bu arada eski G.Saraylı Elmander ve eski Beşiktaşlı Quaresma''da Türkiye''ye başsağlığı dileyen mesaj yayınladılar.

Bu bareti ömrüm boyunca saklayacağım

Sivasspor''un dünkü antrenmanını izlemeye gelen Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) işçileri, teknik direktör Roberto Carlos''a teşekkür mahiyetinde Sivasspor logolu baret hediye etti. Carlos''a Soma''daki maden faciasına gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkkür edilirken, Brezilyalı çalıştırıcı da ''Bu bareti ömrüm boyunca tüm saygım ile saklayacağım. Evimde bir müzem var. Orada bir çok ünlü futbolcu ve ünlü ismin eşyaları var. Bunu da Formula 1 yarışçısı olan ve yaşamını yitiren Ayrton Senna''nın kaskının hemen yanına koyacağım'' dedi.

G.Saraylı futbolculardan 5 milyon 400 bin TL yardım

Galatasaraylı futbolcular, Soma''daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri için seferber oldu. Florya''daki tesislerde yardımda bulunmak için toplanan futbolcular, aralarında 5 milyon 400 bin TL para topladı. G.Saraylı futbolcular, ayrıca Kayseri Erciyesspor maç başı ücretlerini de bağışlama kararı aldı. Ayrıca Florya''da kullanılan forma, giyecek gibi spor ürünleri vefat eden vatandaşların ailelerine gönderilecek.

Beşiktaş''tan Soma çağrısı

Soma''da yaşanan maden faciasından dolayı yarın oynayacağı G.Birliği maçının hasılatını Soma''ya bağışlama kararı alan Beşiktaş yönetimi, bilet satışı için Futbol Federasyonu''nun resmi kararını bekliyor. Yönetici Ahmet Kavalcı, TFF''ye seslenerek e-bilet belirsizliğinden dolayı henüz bilet satışına başlayamadıklarını kaydederek ''Böyle bir zamanda Federasyon da bize yardımcı olmalı ve bu maç için elektronik bilet uygulamasını kaldırmalı. Mümkün olduğunca çok bilet satıp Soma halkına daha çok yardım etmek istiyoruz ve Türkiye''deki en duyarlı taraftar olan Beşiktaş taraftarının stadı dolduracağını biliyoruz'' dedi. Bu gelişmeler üzerine Passolig, Beşiktaş-G.Birliği maçına özel olarak yıllık e-bilet kullanım ücreti alınmayacağını açıkladı. Beşiktaş ise akşam üzeri bir açıklama yaparak bilet fiyatlarının 15 ile 90 TL arasında olduğu görülürken, e-bilet kullanım hakkı olmaksızın biletlerin alınabileceğini açıkladı.

F.Bahçe''den 100 öğrenciye 5 yıl burs

Soma''daki maden faciasında vefat edenlerin ailelerine yardım amacıyla Fenerium''un 1 haftalık gelirini bağışlama kararı alan Fenerbahçe yönetimi, yeni yardım organizasyonları için dün toplantı gerçekleştirdi. Gün içinde ''Soma için her türlü desteğe hazırız'' açıklaması yapan Fenerbahçe Kulübü''nde İcra Kurulu, ilk etapta 100 öğrencinin 5 yıl boyunca eğitim masraflarını karşılama kararı aldı. 100 öğrencinin eğitimi için 1 milyon 800 bin TL bütçe ayrılırken bu rakam daha da artırılacak.

Fenerbahçeli futbolculardan Soma''ya destek

Süper Lig''de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, Kayserispor ile bugün yapacağı sezonun son maçının hazırlıklarını tamamlarken, Soma''daki faciada hayatını kaybedenleri unutmadı. Sarı-lacivertli oyuncular, maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşlar için üzerinde ''SOMA'' yazan siyah tişörtlerle saygı duruşunda bulundu. Futbolcuların idman sırasında üzgün olduğu görüldu. Bu arada Engelliler Haftası dolayısıyla tesislere gelen Türkiye Özel Sporcular Federasyonu başkan ve üyeleri, antrenman öncesinde oyuncularla fotoğraf çektirirken, kaptan Emre Belözoğlu''na plaket verildi.

Messi ve Ronaldo''dan Soma mesajı

Barcelona''nın dünyaca ünlü yıldızı Messi ve Real Madrid''in starı Cristiano Ronaldo, Soma''daki faciaya sessiz kalmadı. Arjantinli oyuncu, madenci ailelerine ve Türkiye''ye başsağlığı dileyerek, ''Umarım içeride kalan madenciler bir an önce kurtarılır. Kalbim kazadan etkilenen herkesle birlikte…'' mesajını paylaştı. Ronaldo''da ''Kalbim Soma''da hayatını kaybedelerin aileleriyle. Dualarım hala içeride olup kurtarılmayı bekleyenlerde'' yazılı bir mesaj yayınladı.


10 yıl önce